Visszaadta az örökbefogadott kutyát a képviselő, a sajtó és az állatvédők letámadták

Nem minden kutya fogadható örökbe. Sajnos a menhelyeken több olyan állat van, amelyet viselkedése, szocializációja miatt nem lehet kiadni családoknak. Éppen ezért az ilyen intézményekben ma már terápiát is alkalmaznak ezen négylábúakra. Több kevesebb sikerrel ugyan, de előfordul, hogy egy-egy kutyát sikerül úgy átformálni, hogy örökbe adható legyen, ám a siker nem garantált. Ribizlivel is valami ilyesmi történt.

Olvasóink talán emlékeznek, hogy Jakab Péter , a Jobbik országgyűlési képviselője még a kampány alatt fogadott örökbe egy kutyát. A választás előtt egy héttel fotót is töltött fel a Facebookra, amin gyerekeivel együtt látható az új családtag. A kutya azonban sajnos azóta visszakerült a miskolci gyepmesteri telepre.

Az országgyűlési képviselő Facebook oldalán panaszolta el, miért is kellett megválnia Ribizlitől: ahogy nőtt a kutya, egyre többször volt agresszív, megkapta a gyerekeket, akik félni kezdtek tőle. Az ellenzéki politikus új gazdát keresett neki, de ő is képtelen volt kezelni, ezért visszakerült az állat a telepre.

Ha valaki erőskezű, hozzáértő gazdája lenne – mi nem voltunk azok –, kérem, segítsen rajta

– fordult ismerőseihez támogatásért Jakab Péter, de egyelőre csak az állatvédők és a Fidesz-közeli sajtó támadásai érkeznek hozzá a probléma miatt.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment