Lehet más a kormánypolitika? Úgy tűnik, nem nagyon: Közelednek az önkormányzati választások, kezdődik a sárdobálás

Még itt sincsenek az önkormányzati választások, a Minap máris feketíti az ellenzéket. Cikksorozatukban már sorra vettek több ellenzéki pártot is, természetesen nem magasztos, vagy akárcsak korrekt hangvételű, érvekkel alátámasztott megszólalásokban, hanem provokatív mocsokszórás szintjén. Most az LMP a soros a Belpolitikai körképben.

Miskolcon is jól látható, hogy a kormány szemében nincs középút, nincs ellenvélemény. Nincs másik párt, csak a Fidesz van. Nem lehet más a politika, hirdetik, és mindent meg is tesznek, hogy ez valósággá váljon.

Azt már egy ideje látjuk, hogy a kormány a legtöbb nyomtatott médiumot uralja, és a netes híroldalak közül is rengeteg van a Fidesz kezében. Az ezeken átáramló propaganda pedig egyívású: idealizált valóságot teremteni. Eldönteni az emberek helyett mi a jó, mi a rossz, és ezen a két kategórián kívül semmi más lehetőséget nem hagyni. Vagy velünk vagy, vagy nincs igazad- ez a mottó. Agresszívan hirdetni az igazunkat, és aláásni mindenkit, aki másképp gondolkodik: a választások során megtapasztaltuk mit is jelent ez a politikai kampányban. Soros György azóta is napi 2-3 milliószor csuklik. Ugyanez a sors vár azokra is, akik úgy gondolják, lehet más a politika. A propaganda szerint akármelyik ellenzékhez is tartozzon az ember, mindegy, mert egyszerűen nem lehet igaza. Ez a propaganda hiteti el, hogy nincs középút, nincs olyan, hogy valaki jót is tesz, és hibázik is. Eltörli az alternatívákat.

És ami nagyban megy, miért ne működne kicsiben is? Miskolcon az önkormányzati szórólapként működő Minap szintén hasonló elvekről tesz tanúbizonyságot: sorra veszik az ellenzéki pártokat, és hosszú, közpénzen fizetett oszlopokban írják le, miért nincs igazuk. És nem végeznek félmunkát: Bajnai Gordontól Karácsony Gergelyen át, Szél Bernadetten és Ungár Péteren keresztül Demeter Mártáig mindenkit pengeélre állítanak.

“Az LMP újkori kalandjainak kronológiája ezzel korántsem teljes (regény kellene hozzá) a Kétfarkú Kutya Párt stratégái viszont vélhetően a hajukat tépik a háttérben, mert mégis ők lennének az igazi viccpárt, az LMP viszont a jelek szerint spontán, izomból előzi őket” – írják, és ez a kijelentés, sőt, a Belpolitikai körkép című rovat milyensége és létezésének okai előrevetítik, közeleg az újabb megmérettetés.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment