Ismét egy Fidesz-Momentum harc következik

Két helyen is időközi választást tartanak vasárnap az országban: Budapest XVI. kerületében önkormányzati képviselőt, a Komárom-Esztergom megyei Ácson polgármester választanak – írja az Index.hu.

A két választás eltérő izgalmassági fokozatot mutat: Ácson például előre lehet tudni a végeredményt. Ugyanis

SZENTIRMAI ISTVÁN, A FIDESZ-KDNP JELÖLTJE AZ EGYETLEN INDULÓ.

Vagyis ha egyetlen ember leszavaz Szentirmaira érvényesen, máris ő lett a település polgármestere.

Ács többször is bekerült az országos hírekbe az elmúlt időszakban. Itt választották ugyanis polgármesternek 2014-ben azt a Lakatos Bélát, aki először csak nyíltan bírálta Farkas Flóriánt és Orbán Viktort. 2015-ben aztán Orbán cigányozós beszéde miatt kiszállt a Fideszből.

2018-ban a Momentum színeiben indult a parlamenti választáson, és így harmadik lett. A képviselő-testület ekkor még bizalmaz szavazott neki azzal a feltétellel, ha változtat viselkedésén. Lakatos i dén j úniusban mondott le végre, mert úgy látta: személye már árt a településnek.

Ennél eggyel izgalmasabb a csata Budapest XVI. kerületében, ahol az egyik önkormányzati kerületben kell időközit tartani. A 2. választókerület korábbi képviselő, a fideszes Horváth János ugyanis meghalt.

Horváth 2014-ben magabiztosan nyerte a körzetet. 49,7-31,2 százalékra nyert a baloldal jelöltjével, az országos ismertséget is szerző Vajda Zoltánnal szemben. A jobbikos akkor 9, az LMP-s pedig 6,6 százalékot szerzett. Vagyis papíron a Fideszé a körzet.

Ennek ellenére azért nem teljesen lefutott a meccs, mert az ellenzék egyesítette az erejét, és nem indít szakmányban jelölteket, hanem a Momentum jelöltje mögé állt be a baloldal. Négyen indulnak a képviselői helyért:

  • Horváth Ádám – Fidesz-KDNP
  • Koch János – Munkáspárt
  • Kócsán Károly – Momentum
  • Schaffer Viktor – Civil 16 Egyesület

A Fidesz az esélyesség ellenére nem dőlt hátra, és a kampányhajrában egy nagyszabású átadást rendeztek több fideszes prominens politikus és a jelölt részvételével. A helyi Szent-Györgyi Albert iskolában csütörtökön Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a kézilabda-szövetség elnöke, Szatmáry Kristóf helyi parlamenti képviselő és Kovács Péter, a Fidesz helyi polgármestere részvételével adtak át egy kézilabdapályát.

Ellenzéki együttműködés a XVI. kerületben

Ellenzéki együttműködés a XVI. kerületben

Fotó: Kóczán Károly / Facebook

Közben az ellenzék sem tétlenkedett, és szintén a kampányhajrában kihalászták a fideszes képviselő egy korábbi Facebook-on tett megnyilvánulását arról, hogy “a szabadkőművesség a zsidókkal és a bolsevizmussal összeesküdve gyakorolja a világhatalmat”. A Magyar Hangrészletesen is beszámolt a Facebook-szócsatáról, amelynél a képviselő-jelölt azt is kijelentette, hogy nem antiszemita.

Szokás szerint reggel 6 órától este hét óráig szavazhatnak a választók, este jelentkezünk az eredménnyel.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment