Időközi választások: Koleszár István szerint a kormányzati akaratra is hatni bíró vezetésre van szükség

Január 13-án időközi helyi képviselőválasztásokat tartanak Sajószentpéteren. A várost, ami mintája az egykori borsodi bányászvárosoknak, még mindig a kettősség jellemzi. A mélyszegénység és a polgári jómód ugyanúgy jelen van néhány négyzetkilométeren belül, mint a nagyobb áruházláncok és a kis családi boltok. A régi bányász, majd gyáriparáról ismert település rendre olyan kihívások elé állítja vezetését, amelyek a helyi viszonyok tényleges ismeretét igénylik.

Koleszár István a sajószentpéteri 01. egyéni választókerületben indul függetlenként. Azt vallja, hogy az igazi fejlődés csak ott valósul meg, ahol nem pártkatonák képviselik a közösséget, hanem a képviselet helyi érdekeknek van alávetve, széles körű társadalmi kontrollal. Véleménye szerint ebben a körzetben a legnagyobb a különbség a középréteg és az elszegényedettek között, és az elsődleges feladatok egyike e városrész felzárkóztatása az úgynevezett városközponthoz képest.

Programjában konkrét célkitűzéseket is említ, valamint javaslatokat tesz ezek véghezvitelére:

“Rettenetes állapotban vannak egyes mellékutak és vízelvezetők. A városban több helyen vízelvezető árkokat építettek ki, amelynek itt nyoma sincs. Reméljük, hogy tavasszal itt lesz ennek a folytatása, ugyanis a szélsőséges csapadékmennyiségek szükségessé teszik ezek felújítását, kiépítését ebben a városrészben is.

A tavak környéke egy pihenőpark lehetne, ehelyett gaz és szemét mindenütt. Minimális pénzből, lakossági összefogással egy kis pályázati segítséggel azt hiszem, egy gyönyörű kirándulóhellyé válhatna. Itt a lehetőség, hogy a közfoglalkoztatottak bevonásával valódi értéket teremtsünk!

A környezetszennyezés csökkenthető a lakossági fűtőanyag helyes megválasztásával, a lakóépületek energiahatékonyságának javításával is!  Az ehhez szükséges aktuális pályázatokkal kapcsolatban az adott képviselőnek feladata lenne a tájékoztatás és a koordináció is!

A hatalmas közúti forgalom és az ezzel is járó levegőszennyezettség megoldása is régóta foglalkoztatja az itt élőket. Az elkerülő út szükségessége nem lehet kérdés!  Ezt kormányzati akarat nélkül nem lehet megoldani, viszont az akaratot tudnunk kell befolyásolni. Képviselővé választásom esetén ezen is dolgozni fogok.”

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment