Tíz + tíz rothadásra ítélt dolgok a világban

Tudtad, hogy a Namib-sivatagban számos gyönyörű, kisebb vagyont érő klasszikus járgány fekszik gazdátlanul, rozsdásodásra ítélve? Sydney-től nyugatra, a Homebush-öbölben pedig olyan lenyűgöző hajóroncsok leltek végső nyugalomra, mint a 20. század elején épült SS Ayrfield? Bomlásra ítélt repülőgépek, bevásárlóközpontok, bányák: tekintsd meg galériánkat és járd körbe velünk a világ legelhagyatottabb, egyben legkáprázatosabb helyeit!

– Forrás: Borsod Online / Daily Mail –

Ezzel a csodás elhagyatott épülettel Amalfi partjainál találkozhatunk Olaszországban.
Használaton kívüli bányaállomás Longyearbyen városában, amely a Norvégiához tartozó Spitzbergák legnagyobb települése és egyben fővárosa.
A Tkvarcheli nevű, pusztulásra ítélt erőmű Grúziában.
Drónfelvétel egy egykori étterem épületéről, amely az Akhun hegy tetején fekszik az oroszországi Szocsiban.
A rozsda hatalmába került ez a hátrahagyott légvédelmi fegyver felett Horvátország páratlan szépségű Paklenica-völgyében.
Az SS Ayrfield roncsa a Sydney-től nyugatra fekvő Homebush-öbölben a mai napig látható.
Egy ismeretlen vontatóhajó roncsa Portugáliában, Vila Nova de Milfontes partjánál.
Sokan csodájára járnak a Bruce-félsziget hajóroncsainak Kanadában, az Ontarióban található Fathom Five National Marine Parkban.
Iraki Mil Mi-2 helikopterek Baakúba városától néhány mérföldre.
Semmi különös, csak egy fürdőkád a Namib-sivatagban.
Bangkok Új Világ Bevásárlóközpontját 1997-ben bezárták, miután építési szabálytalanságokat tártak fel, majd 1999-ben adták végleg az enyészet kezére, mivel egy tűz felemésztette az elhagyatott épület tetőszerkezetet. A belső tér emiatt megtelt esővízzel, ami szúnyogproblémákhoz vezetett, ezért a helyiek édesvízi tilápiát telepítettek a pláza belsejében keletkezett tavacskába, hogy megszabaduljanak a rovaroktól.
A Keys Ranch a Joshua Tree Nemzeti Parkban. Fából készült víztárolója és faépítményei az 1950-es évek óta érintetlenek.
Elhagyott repülőtér Oroszországban, régi Antonov An-2 típusú repülőgépekkel.
Egy amerikai katonai repülőgép maradványa. Kifogyott az üzemanyag, ezért a gép Izland déli partjainál lezuhant. A légi balesetet szerencsére mindenki túlélte.
Lezárt város Lettországban: a Skrunda-1 egykoron 5000 szovjet katonának, technikusnak és családjaiknak adott otthont, 1998 óta azonban érintetlen, és ki van téve a természet szeszélyeinek.
Ezt az elfeledett, mohos járgányt Antoine Jacquiaux francia fényképész kapta lencsevégre.
A Sydney déli partjánál fekvő öreg Helensburgh alagút is népszerű látványosságnak számít a turisták körében. A hozzá tartozó vasútállomást immár száz éve nem használja senki.
Ha már a természetben vagy, meg kell tanulnod elrejtőzni…
Uyuni városától mintegy két mérföldre található Bolívia egyik legfőbb turistalátványossága, az egyébként meglehetősen szürreális látványt nyújtó vonattemető.
A Canfranc Vasútállomás igen sivár, egyben különös látványt nyújt Spanyolországban. Ma már csak rozsda és használaton kívüli vasútkocsik lakják, de egykoron Európa második legnagyobb vasútállomása volt.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment