Sűrűbben rendezhetik meg a foci-vb-t

Újra elővehet egy 1999-es tervezetet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA): a dokumentum szerzői korábban azt szerették volna elérni, hogy ne négyévente, hanem minden második évben megrendezzék a labdarúgó-világbajnokságot – írja a 24.hu. Akkor Sepp Blatter irányítása alatt az ötletet nem fogadták el, de most a dél-amerikai szövetség, a CONMEBOL elnöke, Alejandro Domínguez leporolta.

2026-tól már nem 32, hanem 48 csapat kvalivikálhat a tornára, és a sűrűbben rendezett bajnoksággal papíron épp azt szeretnék elérni, hogy a játékos többször meg tudják mutatni magukat ország-világ előtt.

Miért is ne? Mindig is akartunk egy globális Nemzetek Ligáját, és mindig is támogattuk azt az ötletet, hogy minél több világbajnokságot rendezzenek

– mondta Domínguez.

Szerinte ahelyett, hogy megvalósítanák a Nemzetek Ligáját, lehetne egy vb, ugyanis ha a FIFA marad az eredeti rendszernél, akkor csak kevés játékos szerepelhet kettőnél több tornán pályafutása során.

Mi ezt egy lehetőségnek gondoljuk. A FIFA-nak most el kell döntenie, hogy ezt támogatják, vagy a Nemzetek Ligája kiterjesztett változatát

– hangsúlyozta Domínguez.

 – Forrás: HVG

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment