Megvan a Puskás Akadémia új edzője

Egy Németországban nevelkedett magyar lesz az, Radoki János.

Júniusban távozott a Puskás Akadémia vezetőedzői posztjáról Pintér Attila, aki közös megegyezéssel hagyta el a klubot, miután a vezetésével a klub kupadöntőt játszott, de az Újpesttel szemben azt elvesztették, a bajnokságban pedig a hatodik helyig sikerült csak eljutni.

Júniusban ezután a csapatot korábban már vezető Benczés Miklós vette át az irányítást, ő akkor 2+1 évre írt alá, de alig néhány hónappal később, idén december elején rúgták ki, miután az emberhátrányban játszó Paksot hazai pályán sem sikerült megverni.

A klub a honlapján most azt közölte, megvan az új edző, Radoki János lesz az.

Radokiról azt írják, móri születésű, de kisgyerekként családjával Németországba települt, ahol játékosként többek között az Augsburgban, a Greuther Fürthben, az Oberhausenben és az Ulmban szerepelt, utóbbi együttessel az 1999/2000-es szezonban az első osztályban huszonöt találkozón lépett pályára.

Utánpótlásedzőként irányította az Augsburg U17-es és a Greuter Fürth U19-es csapatát, majd a zöld-fehér klub felnőttcsapatánál a 2016/17-es szezonban előbb megbízott vezetőedzőként, később vezetőedzőként tevékenykedett, ekkor két magyar labdarúgóval, Megyeri Balázzsal és Pintér Ádámmal is dolgozott. Legutóbb a Greuther Fürthöt vezette.

A 46 éves szakember két és fél évre kötelezte el magát az egyesülethez, és február 2-án, a Videoton elleni idegenbeli találkozón debütál a kispadon.

 

HVG.hu

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment