Fél évig várt gazdájára egy hűséges kutya a buszmegállóban, ahova kitették

A kutyus minden alkalommal izgatott lett, amikor szürke színű autók haladtak el mellette.

MailOnline oldalán jelent meg egy történet egy hűséges kutyáról, akit nyáron hagyott el gazdája a szibériai Mametkino falu közelében, egy buszmegállóban. A falusiak megpróbáltak segíteni és otthont adni neki, de nem volt hajlandó elmozdulni a helyről, ahol kitették.

A hűséges háziállat még akkor sem moccant, amikor a hőmérséklet mínusz 30(!) fokra csökkent, és minden alkalommal izgatott lett, amikor mellette szürke színű autók haladtak el.

– Ebből azt gondoljuk, hogy a gazdájának szürke autója volt – mondta egy helyi termelő, Sabyrgali Baysagurov, aki megpróbálta befogni a kutyust.

Az elmúlt hetekben a hőmérséklet tovább hűlt, a helyiek pedig felváltva ételt vittek a kutyának, akit Hachikónak kereszteltek egy legendás japán kisállat után, aki több mint kilenc évet várt a elhunyt gazdájára.

Ősszel még kennelt is tettek a helyszínre, de a kutya inkább a füvön feküdt, és figyelte az elhaladó autókat.

Amikor a hőmérséklet mínusz 30 fokra esett, a neki vitt élelmiszer megfagyott, mielőtt az elhagyott kutya meg tudta volna enni. Végül egy állatmentő csapat 250 mérföldet vezetett az állat megmentésére, mert annyira aggódtak, hogy végül megfagy majd az állat.

Egy önkéntes, Alexey azt mondta: „Olvastunk a kutyáról, és másnap elindultunk megmenteni. Először nem bízott bennünk, és nem akart közelebb jönni. Sok lehetőséget kipróbáltunk, majd egy játék során a kollégámnak, Irinának sikerült egy takarót tenni a kutyára, és így tettük be az autóba – mesélte az önkéntes.

„Egyszerűen csodálom ezt a kutyát, a hűségét” – fűzte hozzá a kollégája, Irina.

A hűséges kisállat karácsonykor új otthont kapott, amit ma egy bernáthegyivel, Beethovennel, és Marusya és Ivan Ivanovich nevű macskákkal oszt meg.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment