Túl sok az ismeretlen: X idő múlva jön az Y-híd

A március 26-án megjelent Magyar Közlöny tartalmazta a döntést, miszerint a kormány egyetért a miskolci tehermentesítő út (Vörösmarty utca) első és második ütemének, az úgynevezett Y-hídnak a megvalósításával, a feladat koordinálására pedig felkéri a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztereket. Ekkor azt vállalták, hogy 2020 decemberére befejezik a fejlesztést.

Szeptemberben azonban már arról szóltak a cikkek, hogy még két évet tolódik az építkezés. Az, hogy már a tervezés szakaszában duplájára nőtt a munkálatok várható időtartama, úgy tűnik a kormány szavazóinál is kiverte a biztosítékot.

Az üggyel kapcsolatban a Fcebookon legalábbis egy csalódott hangvételű levél látott napvilágot:

“Az Y-híd története jelképe mindennek ahogy a kormány(ok) kezel(ik) A Borsodban élő embereket. Másodrendű állampolgároknak néznek minket! Miközben a fővárosban dübörög a több százmilliárdos nagyságrendű Liget projekt, több tízmilliárdból újulnak meg a Budavári Palota épületei, és szintém 100milliárdos költségvetéssel megépült a budai fonódó villamoshálózat, mindez az elmúlt 5-6 év terméseként, addig Borsodban egy néhány milliós útfelújításnak hírértéke van. Tudom csúnya dolog az irigység. De nem is a fővárosiaktól igényeljük a fejlesztéseket. De joggal várhatjuk el, hogy a vidék és benne Borsod aki legnagyobb mértékben járult hozzá a jelenlegi kormány és képviselők hatalomra segítéséhez megkapja a neki járó megbecsülést! Mi nem azért szavaztunk Önökre hogy a mézesmadzagot elhúzzák előttünk, fejlesztéseket ígérjenek, aztán visszavonják! Nem azért szavaztunk Önökre, hogy álltassanak minket, hogy fejlődésbe vetett hitünket elvegyék! Azért adtunk bizalmat Borsod megye képviselőinek, és a kormánynak, hogy segítsenek könnyebbé tenni életünket. Mi is szeretnénk emberhez méltó körülmények között közlekedni, a munkánkért emberhez méltó, a fővárosihoz hasonló bérekért dolgozni, nekünk is jár a befizetett adónkból, hogy kicsinosítsuk városainkat, falvainkat. Nincs az országnak kivéreztetettebb vidéke, mint Borsod! Nincs egyetlen megye rajtunk kívül akit ilyen módszeresen lepusztítottak, kiraboltak volna a rendszerváltást követően fővárosból érkezett felszámolóbiztosok. Kohóinkat szétszerelték, felrobbantották és beolvasztották, bányáinkat elárasztották vízzel, 60ezer munkanélkülit hagyva hátra, és utána magunkra hagytak minket! 30 éven keresztül senki nem törődött velünk, és úgy látom most is hiába várjuk a segítséget. Borsod nagyon sokat adott ennek az országnak főleg acélt a hidakhoz vasúthoz, gépeket. Most kérjük vissza a járandóságunkat megbecsülés és fejlesztések formájában!”

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment