Több színt, több életet a falakra!

Aki a természetet szereti, az maga körül is szívesen lát színeket. Ami azt illeti én is szívesen látnék többet itt Miskolcon, főleg a lakótelepeken – írja közösségi oldalán Kazi világa, de néhány üdítő kivételt leszámítva egyenszürke az egész. Gyakorlatilag már csak ez és a romos gyárépületek emlékeztetnek a ’80-as évek iparvárosára. Pedig némi pénzzel és kreativitással lehetne rajta segíteni, mint teszik a közeli Kazincbarcikán vagy a felvidéki Rozsnyón (a fotón!)

Igaz ott egy kicsit tovább is léptek, s nem csak bátran színeztek, hanem a panel épületek egyhangúságát megbontva némelyikre még nyeregtetőt is építettek. Nem csak vizuálisan mutat jobban, hanem esőbiztosabb is, mint a lapos tetők, ráadásul az épület hasznos tere is bővült, akár raktárnak vagy közös tornateremnek is használható.

Miskolc egyébként a kínálkozó lehetőségeket, a három-négy ciklussal ezelőtti nagy panelfelújítási rohamot se használta ki, mert az előző főépítész nem engedte az élénk színek alkalmazását. Nyilván csukott szemmel járta a világot, egyébként Szlovákiától Németországig mindenütt látta volna, hogyan teszik a színekkel emberibbé a panelnegyedeket. Ráadásul ex NDK mintára még vissza se kell bontani, mint egy évvel ezelőtt belengették. Ettől függetlenül az egyenszürkét, ami csak erősíti a tömegnyomor érzetet oldani kell. Több színt, több életet a falakra!

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment