Színesebbre festik Miskolcot

Fesd a várost színes(ebb)re címmel utcai művészeti alkotások létrehozására hirdetett városszépítő pályázatot az év elején Miskolc önkormányzata, melyre 15 ötletes pályamunka érkezett. Az elbírálás során figyelembe vették, mennyire felelnek meg a pályamunkák a street-art követelményeinek, hogyan viszonyulnak a környezethez, és mennyire hordoznak magukban művészi értéket.

Miskolc, 2018. szeptember 21.Gregovszki Gábor Alsó világ õrzõje címû gyõztes alkotása mellett áll a miskolci Fazekas utcai aluljárónál 2018. szeptember 21-én. A miskolci önkormányzat Fesd a várost színesebbre! elnevezésû pályázatán elsõ helyezést elért falfestmény elkészítésében a Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Építõipari és Mûvészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai közremûködtek.
MTI Fotó: Vajda János
A győztes alkotás és annak megálmodója – Fotó: MTI/Vajda János

A legjobbakat már májusban díjazták, és akkor azt ígérték, hogy a győztes – Gregovszki Gábor „Alsó világ őrzője” című – munkáját már ősszel láthatják a miskolciak a Jókai utcai aluljáró bejáratán. Ez megtörtént, a kreatív utcai művészeti alkotás igazán jól mutat a borsodi megyeszékhelyen. Elkészítésében a Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Építőipari és Mûvészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai  működtek közre.

Az önkormányzat a tervek szerint a jövőben újra kiírja a pályázatot.

 – Forrás: 24.hu / Fotó: MTI/Vajda János –

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment