Őszre még nem lesz kész az új ifjúsági ház Miskolcon

A néhány nappal ezelőtt megtartott miskolci közgyűlési ülésen Simon Gábor, az MSZP-frakció vezetője kérdezte meg dr. Kiss János alpolgármestertől, hogy készen lesz-e szeptember elsejére a volt Szentpáli középiskola helyén az a komplexum, amely pótolni hivatott a bezárásra ítélt Ifjúsági házat – számol be róla a Borsod Online.

Mint mondta, egy éve derült ki a városvezetés azon szándéka, hogy az Ifiházat teljes egészében rendészeti központtá alakítja. Ezt követően augusztusban jelentették be, hogy a Szentpáli üres épületében Zene- és Táncművészeti Központot hoznak létre, amely egyben otthont ad majd az Ifjúsági ház funkcióinak is. Akkor az hangzott el, hogy az új központ 2018. szeptember 1-jével megnyílik. Az épületen azonban semmilyen változás nem látszik.

Dr. Kiss János válaszában elmondta, hogy az volt a cél, hogy az Ifjúsági ház egy korszerűbb, a kor igényeinek megfelelő helyre költözhessen. A cél nem változott: a Győri kapuból, egy nem megfelelő épületből átköltöztethessük az intézményt – hangsúlyozta az alpolgármester. – A kiszemelt épületet korszerűsíteni kell. Valóban meg volt jelölve egy céldátum, de nem véstük kőbe. Szeretnénk a város forrásain kívül külső forrásokat is bevonni a tervekhez.

ÉM-SZB

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment