Nincs, aki belevágjon a miskolci nagyberuházásba

Nagy terve a miskolci önkormányzatnak (sok egyéb projekt mellett, ami a tervezési fázisban elakadt) a Szent István térnek és környékének felújítása.
aA március 12-i Közbeszerzési Értesítő adataiból azonban kiderül, hogy az ajánlattétel (ismét) eredménytelen.

Emlékezetes: az önkormányzat ebben a tárgyban már írt ki közbeszerzést tavaly ősszel, amiben az ajánlattételi határidő 2018. december 21-én lejárt, ám mivel csak egy cég jelentkezett a munkákra, az ajánlatkérő ez év elején eredménytelenné nyilvánította az eljárást. Tudvalevő, turisztikailag kiemelt projektről van szó, és tartanak attól, hogy a projekt fizikai befejezése veszélybe kerülhet, ezért most gyorsított eljárás lefolytatására került sor – hiába:

a két ajánlattevő miskolci cég (a FK-RASZTER Építő Zrt. és a MENTO Környezetkultúra Kft.) is több pénzt kért volna a megbízásért, mint amennyi ehhez a város rendelkezésére áll.


A 18 ezer négyzetméternyi területet érintő projektben fontos szerepet kapna a parkosítás: 8 700 négyzetméternyi zöldfelületet alakítanának ki, a tér pedig több mint 8 800 négyzetméteren kapna új burkolatot. A beruházás során a munkálatok érintenék a Szinva patakot és a Gesztenyés fasort is.

Forrás: Borsodi Hír

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment