Eszement pénzért építenek egy új várat Diósgyőrben

Nem csillapodnak a kedélyek a Diósgyőri vár felújításával kapcsolatban. Többen nem értik, miért kell újra és újra felújítani a történelmi épületet. Hiszen néhány évvel ezelőtt már áldozott rá a város, a kormány néhány milliárdot. Ráadásul sokak szerint az újbóli rekonstrukció után a vár elveszti eredeti jellegét, legalábbis a látványtervek erről árulkodnak.

A Facebookon is találtunk egy erről szóló bejegyzést, Sashalmi László így vélekedik: “Próbálom összeszedni a hírmorzsákat, a vár tervezett felújításával kapcsolatosan. Egy ilyen mértékű pénzköltést, már nem lehetne néhány bennfentes kénye-kedvére bízni! Egyébként ez az ügy nekem, pénzügyi szempontból kísértetiesen hasonlít , a 90-es évek elejére, amikor a város kapott a kormánytól huszonvalahány milliárd forintot, a két nagy gyár életben tartására. Utána viszont, évekig egy fillért sem adtak, arra hivatkozva, hogy Miskolc már kapott egy csomó pénzt. Ezért sem sikerült akkor a Miskolci Ipari Parkot megvalósítani, ami a város nagy zuhanását is megelőzhette volna, a 90-es évek végére!
Most, hasonló a helyzet! Kapott a város egy új stadiont, épült, illetve épül a tapolcai strand, illetve eszement pénzért építenek egy új várat! Ez együtt, kb 50 milliárd forint! Mit fog ebből a város profitálni? A strandból talán, bár az eddig megépített rész, csak viszi a pénzt! A stadionból semmit, a vár továbbépítése pedig, az eddig látott információk alapján, minimális forgalomnövekedést fog csak eredményezni! Szabad így elkölteni a megszerezhető forrásokat? Meggyőződésem, hogy politikai okokból is rosszul cselekszik a városvezetés, mert a várra költött pénz a lakosokból is ellenérzést fog kiváltani! A vár, a miskolci lakosok nagy részének, kiesik az érdeklődési köréből! Azzal, hogy a fejlesztési források nagy részét itt, a kívülállók számára feleslegesen költik el, csak negatív megítélést eredményezhet!
Nincsenek a városnak tervei más, a lakosokat sokkal fontosabb területeken érintő idegenforgalmi beruházásokra?”

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment