Megkezdték a Búza téri autóbusz-állomás korszerűsítése

Május 22-től karbantartási munkálatokat végeznek a Búza téri autóbusz-állomáson. A baleset-megelőzés, valamint a szolgáltatási- és munkakörülmények javítása érdekében vált halaszthatatlanná a buszpályaudvar korszerűsítése. A munkák érintik a várótermet és a bérletpénztárakat, valamint a közvetlenül az épület körül található érkező és induló kocsiállásokat is – jelenti a Minap.hu.

Naponta csaknem 44 ezer utas fordul meg a Búza téri pályaudvaron, 700 induló, és ugyanennyi érkező járattal a város egyik legforgalmasabb pontja. A most megkezdődött felújítás már halaszthatatlan volt. A korszerűsítés során kicserélik a műanyag tetőt és a peronvilágítást, emellett a váróterem és a bérletpénztár is új külsővel fogadja majd az utasokat szeptembertől. A felújítás ideje alatt a megállókat fokozatosan helyezik át.

Ujj Zsuzsannától, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ PR vezetőjétől megtudtuk, hosszú évek beázásainak nyomait tüntetik el, kicserélik a lámpatesteket, valamint a régi hullámlemez tetőt is, amely az eső ellen se nagyon védte már az utasokat. – Baleset-megelőzési és munkavédelmi szempontból sem halaszthattuk már tovább ezeket a korszerűsítéseket. Az állomás több évtizede épült, számos részen elavult, veszlyessé vált – fogalmazott Ujj Zsuzsanna, hozzátéve: a szolgálati helyiségekben, a váróteremben és a mellékhelyiségben is végeznek majd korszerűsítéseket, festéseket és nyílászárócserét Ugyanígy elenegedhetetlenné vált a már a több mint 30 éves elektromos hálózat cseréje is.

A várótermet csak június második felében zárják majd le. A munkálatok ideje alatt konténerekkel helyettesítik, csakúgy, mint a bérletpénzárat is.

A fedett területen lévő kocsiállásokat fokozatosan helyezik majd át. Fontos változás, hogy a hármas, négyes és ötös kocsi állások állandó jelleggel, a felújítás teljes ideje alatt a Piactér és a Szeles utca közé kerülnek. Innen indulnak, és ide érkeznek a Bükkaranyosi, Harsányi, Kisgyőri, Mályi, és Nemesbikki járatok. Az áthelyezések miatt az utazóközönség megértését kérik. A felújítás várhatóan augusztus végéig tart.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment