Ki modellezi meg az Avasi kilátót

Millió meg egy kisebb-nagyobb makett készült évtizedekkel ezelőtt az Avasi kilátóról – a megyeszékhely építészeti büszkesége sok amatőr alkotót megihletett, hogy jellegzetes alakját műanyagból, fából, miegyébből megformálják. Hofer Miklós épülete a hatvanas évektől országos hírű lett – írja a Minap.hu.

Miskolc modernkori jelképe: számos emblémáról, grafikáról nézett le a mindennapok emberére, emellett még sok családban a polcról is mint lakásdísz. A kilátós tárgyak jobbára kimentek a divatból mára, de lehetnek, akik szívesen készítenek makettet jelentős épületekről. Őket szólítja meg az utánam Srácok Fesztivál (május 23-26.) felhívása, amelyre pályázatot írt ki a szervező Észak-Keleti Átjáró Egyesület. A kézzelfogható modellekre szóló kezdeményezés határideje május 22. A legjobbak alkotásait kiállítják a fesztiválon és értékes díjazással jutalmazzák. Az 1. helyezésért 15.000, a 2.-ért 10.000 Ft jár, a további helyezettek Utánam Srácok Fesztivál-belépőket, Utánam Srácok-ajándékcsomagot (US-pólók, Átjáró-kiadványok, kamalabda, stb.) és egyéb tárgynyereményeket kapnak. Díjátadó az avasi kilátóban lesz május 25-én.

Egy pályázó maximum 3 képet küldhet be elektronikusan vagy postai úton a modelljéről (a méretek megadásával), illetve személyesen a Zöld Sárkány Teaházba (Széchenyi u. 19., Weidlich udvar) lehet beadni.

További részletek az utanamsracok.blogspot.hu weboldalon találhatók.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment