Füstködriadót rendeltek el Miskolcon

Tovább romlik a levegő minősége Miskolc fölött, az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentráció túllépte a tájékoztatási küszöbértéket ezért Kriza Ákos polgármester pénteken elrendelte a  tájékoztatási fokozatát – közölte az MTI.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban a levegőminőség javulása nem várható. A polgármester arra kéri a miskolciakat, hogy lehetőleg ne használják autóikat, főleg a dízeleket, utazzanak villamossal, autóbusszal.

Mérsékelni kell a szén, fa és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, ha van lehetőség gázfűtésre, inkább azt használják, ne égessenek hulladékot, műanyagokat.

Ameddig a riadó tájékoztatási fokozata tart, tilos az avar és kerti hulladék égetése is.

Három városban egészségtelennek, és több másik településen kifogásoltnak minősítették a levegő minőségét pénteken.

A levegőhigiénés index alapján Debrecen, Miskolc és Nyíregyháza levegőminősége egészségtelen, kifogásolt Budapest, Eger, Kazincbarcika, Kecskemét, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Szolnok, Szombathely, Vác, Várpalota és Veszprém levegője – írták a Tisztifőorvos Facebook-oldalán.

Felhívták a figyelmet, hogy a helyes fűtéssel sokat lehet tenni a levegőminőség javulásáért, a saját és a környezetében élők egészségének megóvásáért. A helyes fűtési módokról bővebb információt található a Fűts okosan! kampány oldalán olvashat, vagy itt.

– Forrás: Index.hu –

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment