Avas szálló: úgy tűnik, csak a civileket érdekli az épület sorsa

Legyen a volt Kossuth Mozi- Avas Szálló Magyarország legszebb Művelődési Központja – ezzel a címmel indult kezdeményezés a Facebook-on. A csatlakozók sorra osztják meg az erről szóló felhívást, ezzel jelezve, egyetértenek a kezdeményezéssel.

A civilek már régóta úgy gondolják, a városvezetés tehetetlen az Avas szállóval kapcsolatban. Két évvel ezelőtt is aggódtak az épületsorsáért, akkor is felhívást tettek közzé: Meg kell menteni!

Mint írták: „Miskolc egykori Kossuth mozija, ami még korábban Avas szállóként üzemelt, kifosztott, elhanyagolt állapotban, a belváros szívében a szemünk előtt megy tönkre. Folyamatosan romlik az állaga. Esztelenség veszni hagyni a patinás épületet, ami most ismét eladó…”

2015 tavaszán vásárolta vissza az épületet a város 150 millió forintért. Dr. Kriza Ákos polgármester akkor büszkén jelentette be, újra a város tulajdonába került az épület. Majd rá egy évre már árulta az épületet a MIK Zrt., közel hatszázmillió forintért. De úgy tűnik, vevő azóta sincs, sőt a városnak sincs terve az épület hasznosítására, felújítására. Igazából csak a civilek próbálkoznak, az egykori szálló meg szép csendben tönkre megy…

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment