Ágyúlövéssel üdvözölték Diósgyőrben Áder és a diplomaták feleségeit

Illusztris vendégek érkeztek a Lillafüredi Állami Erdei Vasúthoz – számolt be a Miskolci Világ közösségi oldalán a látogatásról:

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége a Magyarországon akkreditált misszióvezetők házastársai társaságában látogatott el Miskolcra és környékére.

A nap során tettek egy utazást az Északerdő Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasúton.

A több mint ötvenfős küldöttség Majláth megállóhelyen szállt fel a kisvasútra, és a Szinva patak festői szépségű völgyében, száz évnél is idősebb bükkösök között utaztak Lillafüredig. A szikrázóan szép, napos időben két nyitott kocsiból állt a hibrid mozdony által vontatott kisvasúti szerelvény. Az erdei vasútról, a környék nevezetességeiről, illetve az erdőgazdaság által szervezett programokról Mátrai Imre, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója tájékoztatta a vendégeket – nyilatkozta Vereb István, az Északerdő kommunikációs tanácsadója.

A kisvasút mellett Miskolc más nevezetességeit is megtekintették a vendégek. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége hat évvel ezelőtt indította el a programot, ami mára hagyománnyá vált. Idén Miskolc nevezetességeit nézték meg a Magyarországra akkreditált külföldi nagykövetek házastársai. A köztársasági elnök felesége egy egész napos kiránduláson látta őket vendégül.

A Diósgyőri várban ágyúlövéssel üdvözölték a nagykövetek házastársait, a lépcső tetején pedig személyesen Nagy Lajos király köszöntötte őket. A vendégek szakértő kalauzolással tekinthették meg a felújított Diósgyőri vár termeit és érdekes történeteket hallhattak a vár múltjáról, jelenéről.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment