A sörfesztivál annyira nem hangos, hogy a hatóságok meghallják

Már csak egy hét és újra elkezdődik a Miskolci Sörfesztivál. Miközben a szervezők és a város a sztárfelépőkkel toborozzák a közönséget, addig a Népkert környékén lakók ideiglenes lakhatást keresnek. Évek óta probléma ugyanis, hogy a rendezvény túl hangos, az illetékesek azonban mintha nem akarnák meghallani ezt. Az érintett miskolciak ugyanis hiába fordulnak a hivatalokhoz, hiába kérik szakemberek segítségét, évek óta falakba ütköznek. Volt, hogy saját mérőeszközzel próbálták kideríteni, mekkora a zajszint, és jóval a megengedett mérték fölötti értéket mértek. Amikor azonban ezt bejelentették, a hatóságok sorra kifogást kerestek.

A Népkert mellett élők így kénytelenek elviselni a háromnapos rendezvényt, vagy éppen erre az időre elköltöznek otthonról. Már, aki teheti, mert a kórházban fekvők esetében ez nehezen kivitelezhető.

Persze nem csupán a hangos zene a probléma, de többen beszámoltak arról, hogy a magas zajszinttől a házaik is megrepedtek. Alternatív helyszínt is javasoltak már a szervezőknek, például a Hejő-partot vagy a Csanyikot, de javaslatukat meg sem hallgatták.

Van egy tippünk, miért. Az Átlátszó a közelmúltban számolt be arról, hogy a Hajdú Péter tévés celeb egyik rendezvénycége Mészáros Lőrinc közelébe zsilipelt még tavaly.

Érdemes elolvasni egy tavalyi cikket arról, mit éltek át a Népkert melletti ingatlanok lakói a háromnapos fesztivál alatt. Ime a cikk.

A helyzet valószínű az idei évben sem változott.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment