A kivitelező szerint megfelelően végezték el az útjavítást az egyetemnél

Bár alapos útjavítást végzett a Magyar Közút Zrt., mégis megsüllyedt a kijavított út egy kis szakasza – írja a Borsod Online.

A Csermőkei úton, a tapolcai csomópont felé haladva az Egyetemváros mellett a jelentős teherautó forgalom miatt már egy ideje megsüllyedt az út, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közelmúltban elkezdte az útszakasz javítását. Az arra közlekedők szerint alapos munkát végeztek, ennek ellenére az átadás után néhány nappal az egyik részen ismét megsüllyedt, összerepedezett az aszfalt. A berepedt út fotója bejárta a közösségi médiát és sokan tippeltek arra, hogy nem megfelelően végezték a javítást. Ezt azonban a cég cáfolja.

„Társaságunk az összekötő út érintett szakaszán a jelentős nehézgépjármű forgalom miatt korábban megsüllyedt részeken lokális pályaszerkezet cserét végzett az elmúlt hetekben, melynek során 40-50 centiméter mélységben visszabontottuk cseréltük a pályaszerkezetet, erre került a megfelelő vastagságú aszfalt kötő- és kopóréteg.

A javítással érintett szakasz egy pontján az altalajnál előre nem látható probléma jelentkezett, így a pályaszerkezet nagyobb mélységben történő cseréje szükséges. Szakembereink dolgoznak a megoldáson, így a lezárt szakaszt várhatóan péntek estére tudjuk újra átadni a forgalomnak” – írták megkeresésünkre.

ÉM-HI

Hasonló bejegyzések

One Thought to “A kivitelező szerint megfelelően végezték el az útjavítást az egyetemnél”

  1. […] A javítással érintett szakasz egy pontján az altalajnál előre nem látható probléma jelentkezett, így a pályaszerkezet nagyobb mélységben történő cseréje szükséges. Szakembereink dolgoznak a megoldáson, így a lezárt szakaszt várhatóan péntek estére tudjuk újra átadni a forgalomnak” – írták a borsod24.com megkeresésére. […]

Leave a Comment