A bűnös című film kapta a fődíjat a miskolci filmfesztiválon

Gustav Möller A bűnös című alkotása kapta a fődíjat a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon szombat este – írja az MTI. A film egy dámn rendőrről szól, aki diszpécser szolgálatra van beosztva, amikor felhívja egy elrabolt nő.

A fesztivál nagydíját, a Zukor Adolf-díjat a Darko Stante rendezte Ok-okozat című film kapta, különdíjas lett Nemes Jeles László Napszállta című alkotása, a legjobb kisjátékfilm kategóriában pedig Dagbar Agami Végső tiszteletadás című filmje nyert.

A fesztivál nemzetközi zsűrijét az Arany Oroszlán-díjas Krzysztof Zanussi vezette, aki a Jameson CineFest nyitóünnepségén átvette Az európai mozi nagykövete-díjat és mesterkurzust is tartott.

Bíró Tibor, a fesztivál igazgatója a díjátadón úgy fogalmazott: az idei fesztiválon sokszínű és színvonalas filmkínálatot sikerült bemutatni, 38 ország filmjeit vetítették, a kisjátékfilmeken kívül 47 nagyjátékfilmet is bemutattak, közülük 19 volt a versenyprogram része. Megtisztelőnek nevezte, hogy az idei év két kiemelkedő magyar alkotása – Nemes Jeles László Napszállta és Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje – is szerepelt a versenyprogramban, ezek egyben hazai premierek is voltak.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment