Több százan betegedtek meg Heves megyében, a vízzel lehet probléma

Hétfő óta tömeges a hányós, hasmenéses, lázas panaszokkal jelentkező betegek száma két Heves megyei településen, Domoszlón és Kisnánán – írja a Heol.hu.

Domoszlón két nap alatt csaknem háromszázan látogatták meg körzeti orvosukat hasonló tünetekkel. A polgármesterek tudnak a járványszerű folyamatról, amelyet a napokban jelentettek az illetékes közegészségügyi szakhatóságnak.

A lap azt írja, jelenleg a kormányhivatal és a gyöngyösi vízmű szakemberei is keresik a megbetegedés okait. Mindkét település közkonyháján elvégezték a szükséges mintavételeket is, ennek eredménye szintén pár nap múlva várható. A falu vezetői addig arra kérték a lakókat, hogy az ivóvizet csak forralás után visszahűtve fogyasszák.

A két településnek közös forráskútja van, ezért gondolják többen, hogy talán az ivóvíz a fertőzött. Egy nő azt mondta,

Kegyetlen görcsökkel, hatalmas fájdalmakkal kezdődött a vasárnap délelőttöm, naponta legalább hússzor voltam a mosdóban. Ma már el tudtam jönni az orvoshoz, de már vagy négy-öt fajta gyógyszert beszereztem a patikából, és semmi nem hatott. Ami érdekes, hogy sem a kilenc éves kislányom, sem az élettársam nem kapták el, mert ők sosem isznak csapvizet, én viszont mindig azt iszom

– mondta.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment