Segítséget kérnek a berzéki tragédiában félárván maradt gyerekek

Már ma két hete, hogy itt hagytál minket örökre, nem tudom most sem elhinni, hogy ilyen körülmények között, hisz te erős voltál nagyon

– kezdi fájdalmas Facebook-bejegyzését egy nő, annak a férfinak az élettársa, aki két héttel ezelőtt Berzéken szenvedett halálos autóbalesetet. A tragédiában két ember vesztette életét, a történtekről portálunk is beszámolt. Beri Julianna párja az anyósülésen utazott, az autót nem ő vezette.

Az asszony a Borsod24-en keresztül kért segítséget, elpanaszolva, mennyire kilátástalan a helyzetük. A férfinek ugyanis nem volt bejelentett munkahelye, hivatalosan nem is házasodtak össze,  így özvegyi nyugdíjat sem kap utána, ráadásul az összetört autónak is hiányzott a kötelező biztosítása. A család már a tragédia előtt is anyagi nehézségekkel küzdött, és ez most csak fokozódott.

Az árván maradt gyermekek és édesapjuk egy Facebook-fotón

A ház, amelyben albérletben élnek, végrehajtás alatt áll, Julianna attól is retteg, hogy kilakoltatják őt és négy gyermekét, akik közül a legkisebb 18 hónapos, de van egy 3, egy 5 és egy 13 éves is. Berzéken már gyűjtöttek a családnak, de az így összeszedett 30 ezer forint már a végére jár.  A tél beállta előtt nem tűzifára is nagy szükség lenne, úgy számolnak, hogy 2-3 köbméterrel tudnák átvészelni a hideg időt.

Nagy fájdalmat hagytál magad után, és négy árva gyereket, akik keresnek, mikor jössz haza, hívnának telefonon, várnak nagyon. De szívünkben örökre megmaradsz

– írja a közösségi portálon az egyedül maradt asszony.

*

Kérjük, hogy aki tüzelővel, élelmiszerrel vagy ruhával tudná segíteni a családot, az a berzéki önkormányzatnál jelentkezzen.

E-mail: [email protected]

Postai cím (csomagküldés esetén): 3575 Berzék, Petőfi S. u. 42.

Telefon: 46/528-214

Aki pénzt szeretne küldeni a félárván maradt gyerekeknek és édesanyjuknak, az a Korona Takarék Takarékszövetkezet Beri Julianna 54500136-17778978-as számlaszámon teheti meg.

 

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment