Parlamentben vitában a tízparancsolat és a szopófantom (videóval)

Az azonnali kérdések órájában a Párbeszéd frakciójában ülő Burány Sándor a kőbányai droghelyzetről kérdezte Kontrát Károly államtitkárt. Burány szerint a környéken naponta szedi áldozatait a dizájnerdrog, nincs prevenció, ideje lenne, ha megmondaná a kormány, hogyan kívánja rendezni a helyzetet a rendőrségi razziákon kívül – írja az Index.hu.

 – FT –

A Belügyminisztérium államtitkára szerint a kormány zérótoleranciát hirdetett a drogfogyasztással kapcsolatos bűncselekményekkel szemben. Kontrát hozzátette, hogy a rendőrség Kőbányán is határozottan fellép a drogos bűncselekmények elkövetőivel szemben, illetve fokozott ellenőrzéseket tartanak az érintett részeken. Kontrát azt is mondta, hogy a rendőrség tavalyi beszámolója javuló tendenciát mutat.

Válaszában Burány Sándor arról beszélt, hogy korábban soha nem jelent meg ennyi drogos a kőbányai közterületeken.

Korábban soha nem volt példa arra, hogy az egyes villamoson egy drogos combon szúrjon injekciós tűvel egy arra utazó hölgyet. Korábban Kőbányán nem kísértettek éjszaka szopófantomok, mint napjainkban.

– hangzott el egészen váratlanul Buránytól.

Kontrát erre megjegyezte, hogy könnyebb lenne a rendőrség dolga, ha 2002 és 2010 között a kormányok nem folytattak volna drogliberalizációs politikát. A helyzetbe ugyanakkor nem nyugszanak bele, mindent megtesznek a törvényes állapot visszaállításáért, a Hős utcában is. Kontrát azt is mondta, hogy szerinte is lehetne gyorsabban reagáló rendszer arra, hogy az újonnan megjelenő dizájnerdrogok tiltólistára kerüljenek.

A Parlament mai ülésén napirend előtti felszólalásban jelezte az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a kormánynak, hogy “ide tényleg orvos kell”. A politikus az egészségügyről szólva kritizálta, hogy Kásler Miklós miniszter többször elmondta, legutóbb a napokban, hogy a “tízparancsolat egy közel tökéletes népegészségügyi program”.

Bangóné először hosszan sorolta az elmúlt napokban megjelent egészségüggyel kapcsolatos híreket az ajkai kórházból távozó dolgozóktól a kirúgott szívsebész ügyéig.

A szocialista képviselő idézte a rezidensszövetség vezetőjének nyilatkozatát is, amely szerint a korai halálozás mértéke magasabb azokban a körzetekben, ahol nincsenek háziorvosok. Bangóné ezek után kijelentette, hogy önök, azaz a Fidesz és a kormány jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberekre.

 

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment