Orbán, Gül Baba törpéje

Közel 500 év után újra török félhold lengedezett a budai várban. A törökök vezére, a magát lassan szultánnak kinevező Erdogan szolidan, de magabiztosan jött el egyik kis kedvencéhez, Orbán Viktorhoz. A magyarok törökbarát fejedelme miniszterelnöke nem csak a főváros kapuit és főútjait tárta szélesre az újvonalas iszlamista vezető előtt, hanem vidéki városokat is. Orbán a munkások és szakemberek százait jobbágyként ajándékozza oda a hazánkat lassan vazallusának tekintő Erdogan pénzembereinek.

voms.blog.hu beszámolója:

A magyar kormány mondjuk eddig is készségesen segítette a török oligarchák magyarországi terjeszkedését, például amikor több mint 100 töröknek adtak letelepedési engedélyt a kötvény-programban. Rogánék sok pénzt segítettek offshore cégek számláin landolni, a közel-keleti tőkét pedig Ferihegyen leszállni. Persze ebben a bizniszben jócskán  kedveztek Orbán legfőbb bizalmasai az iszlám országok állampolgárainak. Mondjuk ki: ezrével osztogatták nekik az letelepedési engedélyeket, néhány napos eljárások után! És ha elfért közöttük Aszad egyik kincstárnoka is, akkor ki tudja milyen elemeket engedtek még be az országba és az EU-ba ilyen hanyag ellenőrzéssel.

Igaz, emlékezzünk csak, nem is olyan régen, 2014-2015 környékén Erdogan az országa táboraiban tengődő szír menekültek százezreit indította el Európa felé. Akik az Unió határaira érve már illegális migránsok hordájaként törtek a keresztény kultúrkörre. Bár azzal villogott Orbán, hogy megvédte Európát, igazából még ő ültette buszokra őket, és vitte át a Lajtán túlra még a tömegben elvegyült párizsi terroristákat is. Jól kitervelte a migráns-témát a török és a magyar vezető, bár szakértők szerint még az orosz elnök, Putyin is segített nekik a koncepció megtervezésében és kivitelezésében. Lehet, hogy nem is Soros akarja iszlám vallású migránsok millióit betelepíteni a kontinensre, hanem ez a 3 vezető akarja így meggyengíteni az Európai Uniót saját érdekeinek megfelelően?

Akár hogy is, pár dolgot azért biztosan tudunk. Viktor és az ő egyik legfőbb harcostársa, a másik bajszos államfő, Áder János ezúttal is sokat beszélgetett Erdogannal, bár ígérni és kérni valószínűleg Orbán tudott többet. Csak remélni tudjuk, hogy Gül Baba türbéjének helyreállítása kedves és elégséges gesztus lesz Erdogannak, s nem fejti ki igényét az ország középső részére. Ehhez mérten a Soros-ösztöndíjas magyar miniszterelnök a NATO-barátságot emlegette török kollégájának, közben pedig az oszmán hadiiparnak adott zsíros megrendeléseket. Ezzel pedig sajnos újra kiszolgáltatják a magyar hadsereget, s ezáltal hazánk védelmét egy idegen és megbízhatatlan hatalomnak. Pedig ha a 150 éves török uralom történelmi emlékezete nem elég nagy intő jel Orbánnak, akkor nincs mese, úgy hagyja majd magára a hazát mint Szapolyai János tette a saját pecsenyéjének sütögetése közben. Innen nézve pedig a miniszterelnök egyszemélyben a legfőbb nemzetbiztonsági kockázat jelenleg.

Ha a magyar minimál-konzervatív újhullámos zagyva média (pl. 888.hu, Ripost, PestiSrácok, Origo…) nem totálisan az uralkodó elit részei lennének, ha nem csak a nagy testvér akaratát szolgáló olcsó kufárokként léteznének, ellenben tartanák magukat az “elveikhez” és “értékrendjükhöz”, akkor ilyen cikkeket írnának Erdogan látogatásáról – amit én puszta iróniából tettem. Nem pedig felmondanák a központi anyagot, ami lelkendezik a 2 illiberális vezető bazári találkozásához. Na mindegy, biztos bennem van a hiba, hogy csak azért nem tudom elképzelni, hogy az egyik percben hogyan riogat az M1 Híradó a migránsokkal, a másikban pedig hogyan tapsol Orbánnak egy keleti despota előtti újabb letérdeléshez, mert nem nézem azt a “remek” műsort.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment