Odaláncoltak egy bőröndöt egy budapesti villamosmegállóhoz, de a rendőrség elhajtotta az esetet bejelentő állampolgárt

Pető György pilóta, repülési szakember, akire sokan emlékezhetnek az RTL egykori híradósaként, csütörtökön reggel Hűvösvölgy felől tartott a város felé a 61-es villamossal, amikor a Nagyajtai utcai megállóban fura dolog ütötte meg a szemét. A megálló fa esőbeállójában egy jókora Samsonite bőrönd hevert, vastag lánccal az ülőpadhoz láncolva.

Pető gyorsan lefotózta a bőröndöt a telefonjával, aztán fogta magát, leszállt a következő állomásnál  és felhívta a BRFK-t, majd előadta a sztoriját. A diszpécser rövid tanakodás után átkapcsolta a 2. kerületi rendőrség rendészeti osztályára, ahol a bejelentése nem váltott ki semmiféle lelkesedést. Sőt kifejezett érdektelenséggel találta szembe magát, ami meglepte Petőt. A rendészeti osztály ügyeletesét annyira nem érdekelte az ügy, hogy végül azt mondta, adna neki egy számot és hívja fel azt. Pető ezen a ponton végképp nem értette, hogy bejelentő állampolgárként miért neki kéne  tovább telefonálgatnia, és miért nem az illetékes intézkedik, de mit tehetett volna, felírta a számot, bontotta a vonalat a második kerülettel, majd tárcsázott. Hogy azonnal kiderüljön, a megadott szám nem kapcsolható.

Pető helyében ezen a ponton sokan talán feladták volna. Ő azonban újra felhívta a
BRFK-t és megint kapcsoltatta magának a 2. kerületi rendészeti osztályt. Itt vitába bonyolódott az illetékessel arról, hogy a rendőrségnek kötelessége-e kivizsgálni egy olyan bejelentést, ami elvileg akár egy csomagba rejtett bombáról is szólhat. Pető szívózásával annyit tudott elérni, hogy a beszélgetőpartnere nagy nehezen megígérte, ha találna egy szabad körzeti megbízottat, majd odaküldi.

Petőt eddigre annyira felzaklatta a hatóságok érdektelensége, hogy tovább telefonálgatott. Azt találta ki, hogy felhívja a budapesti rendőrfőkapitányt. Itt Terdik ezredes titkárságvezetőjének titkárnőjéig jutott, aki a beszélgetésük csúcspontján azt mondta az ágáló Petőnek, hogy

“Most komolyan azt gondolja, hogy csak ez nem működik rendesen az országban?”

Mindeközben a Nagyajtai utcai villamosmegállóban végig ott pihent egy, a megállóépülethez láncolt, titokzatos bőrönd.

Végül a 444.hu újságírója végzett helyszíni felmérést. A gyanús bőröndben csak néhány őszi falevél volt szerencsére.

A rendőrség később azt állította, ők igenis kimentek megvizsgálni az ügyet. Erről a riporter így nyilatkozott:
“A rendőrség közzétett egy cikket a police.hu-n, ami szerint ők igenis kimentek a helyszínre, 9 óra 20 perckor, megnézték a bőröndöt, amit üresnek találtak. Én 9:30 körül érkeztem, 9:36-kor kezdtem fényképezni, eszerint éppen elkerülhettük egymást. Micsoda pech! Azt pedig nem hittem volna, hogy a rendőrség eszerint, ha talál egy közterületen odaláncolt bőröndöt, és nincs benne bomba, simán otthagyja, ahogy volt.”

 

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment