“Nyugalom, csak dugunk egyet, ne ellenkezz” – beismerte bűnét a támadó

Nagy sajtóérdeklődés mellett kezdődött el annak a férfinak a pere, aki 2018 októberében edzés közben támadta meg az ultrafutó Makai Viktóriát, néhány száz méterre a nő házától. A férfi előbb súlyosan megverte, majd megpróbálta megerőszakolni a nőt.

A vádlott H. István szexuális erőszak bűntette miatt áll a bíróság előtt. A csütörtök délutáni első tárgyaláson a férfi lehajtott fejjel hallgatta végig az ügyészi vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróság kis termében.

A VÁDLOTT HALKAN BEISMERTE A BŰNÖSSÉGÉT,

és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíró viszont ezt elutasította, szerinte további vizsgálódás szükséges.

unnamed-(4)

Fotó: Bődey János / Index

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a vádlottra, a férfi ügyvédje pedig az előzetes letartóztatás megszüntetését, hiszen szerinte tudta, hogy felelősségre fogják vonni, mert a helyszínen hagyta hátizsákját, hazament és lezuhanyozott, valamint végig együttműködött a hatóságokkal. A bíró elutasította az ügyvéd kérelmét, a férfi marad előzetesben.

A 37 éves vádlott H. István aznap egy munkahelyi buliban volt, ahol ivott is. A bulit otthagyva a Jászberényi úton szegődött a futónő nyomába. Makai szerint futás közben egyszer csak megfogta a karját, lerántotta a földre, és azonnal erővel és hidegvérrel elkezdte ütni a fejét. Ösztönszerűen azonnal kiabálni kezdett, de emiatt – már a betonon fekve – újabb hatalmas ütéseket kapott a fejére, miközben a vádirat szerint a férfi azt mondta neki:

Nyugalom, csak dugunk egyet, ne ellenkezz.

Túlélése érdekében ezért úgy döntött, hogy inkább csendben marad.  A férfi őt is és magát is lemeztelenítette alul, kétszer is megpróbálkozott azzal, hogy megerőszakolja a nőt, de nem volt merevedése, ezért aztán orális szexre kényszerítette, miközben a férfi az ujjaival próbált behatolni.

Makai Viktória

Makai ViktóriaFotó: Bődey János / Index

Makai férje időközben odaért biciklivel, és meglátta őket a bokrok között. Először ő sem értette, hogy mi történik, ezért rájuk kiabált. A futónő ekkor tudott megszólalni, és segítségért kiáltott férjének, aki odarohant, elrángatta a támadót, egyszer meg is ütötte, mire a férfi ruháit hátrahagyva elmenekült.

Forrás: Index

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment