Nem volt elég hely a vonaton, rendőröket hívott a MÁV

Tumultuózus jelenetek zajlottak szombaton éjszaka a villányi vasútállomáson, írta olvasónk, aki fotót és videót is készített az esetről. A településen most hétvégén rendezik a vörösborfesztivált, emiatt az onnan Pécsre este tízkor induló vonatra a megszokottnál sokkal többen szerettek volna felszállni.

A MÁV előzetesen azt közölte, hogy felkészültek a várható forgalomnövekedésre, és olvasónk látta is, hogy például működött egy mobil jegypénztár is. A szerelvények számán azonban a fesztiválozók nem érezték a felkészültséget: az este 10-kor Pécsre induló vonaton ugyanis nem volt annyi hely, ahányan utaztak volna. „A Villány-Pécs vonat 3 db piroska vagonból állt, amire nagyon nem fértek fel az emberek. Nagyon nem” – írta olvasónk.

A MÁV dolgozói olvasónk szerint a helyzet megoldására „kutyás rendőröket hívtak, hogy a lépcsőkről szedjék le a felesleges tömeget, és elindulhasson a szerelvény.” Normál menetrend szerint ez az utolsó vonat Villányról Pécsre, és bár a fesztivál miatt most éjfél után tíz perccel indult még egy, akik ezt nem tudták, azt hihették, hogy ha ezzel nem tudnak hazajutni, akkor hajnalig Villányban ragadnak.
image6

Fotó: Olvasói fotó

A helyzetet nagyjából félórás várakozás után úgy sikerült megoldani, hogy olvasónk beszámolója szerint „találtak meg egy piroskat (ami mellesleg végig az állomáson volt, csak már aludni küldték), amit a tömeg felháborodása miatt végül sikerült hozzárakni a többihez”.

A MÁV-ot még szombat éjszaka megkérdeztük, hogyan alakulhatott ki ilyen helyzet, miért nem csatolták hamarabb a plusz egy kocsit a szerelvényhez és miért volt szükség a rendőrök kihívására. Amint választ kapunk, közzétesszük.

Index.hu

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment