Nem történhetett meg az előjegyzése, meghalt a kirúgott szívsebész betege

Nem sokkal azután, hogy elbocsátották a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből (GOKI) az ország egyik legjobb szívsebészét,  meghalt egyik korábbi, műtétre váró páciense – értesült a Népszava. A lap úgy tudja: az 55 éves férfinak átszakadt a főverőere, pedig akár meg is operálhatták volna.

“Július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben. Kiderült, hogy a betegnek speciális egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége. Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, Székely László elbocsátása már zajlott. Így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg” – írja a Népszava.

Arról pedig az Index számolt be, hogy Székely három héttel ezelőtti elbocsátása után a főorvosra kiírt műtéteket sorban le kellett mondani, mert a várólistán következő betegek nem akarták más módszerrel, más orvossal elvégeztetni az operációt. Az Index információja szerint az a megoldás született, hogy Szolnoky Jenő, a Honvédkórház szív-, ér-, és mellkassebészeti osztályának osztályvezető főorvosa heti egy alkalommal, délutánonként vállal egy-egy ilyen műtétet a Kardiológiai Intézetben. Székely mellett az országban ő az egyetlen szakember, akinek hasonlóan nagy tapasztalata van ebben a műtéti eljárásban – írja a lap.

Az Index emlékeztet rá, hogy szeptember 19-én a Szívsebészeti Osztályt vezető Székely Lászlónak azért mondtak fel, mert egy tavaszi szívbillentyű-műtéthez behívott a műtőbe egy privát plasztikai sebészt is, aki a beteg sérült mellimplantátuma helyett újat ültetett be. Az orvos azzal indokolta ezt a megoldást, hogy a betegnek így egy altatással, egy műtét alatt helyre tudták állítani a mellkasát.

(A kiemelt kép csak illusztráció!)

 – Forrás: HVG

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment