Navracsics: jó lenne, ha a CEU Budapesten maradna

Orbán Viktor korábbi helyettese annak is örülne, ha Magyarország nem az egyetem körüli vitákkal válna világszerte ismertté.
Nem más, mint az egykori miniszterelnök-helyettes állt ki a CEU mellett: Navracsics Tibort az RTL Klub stábja kérdezte több témában, közöttük a Közép-Európai Egyetem ügyében is, a fideszes politikus pedig határozottan, és érthetően fejezte ki véleményét:

„Természetesen azt szeretném, ha az én hazám az nem erről lenne híres, hanem itt egy rendezett ügy lenne, és a Közép-Európai Egyetem tudná folytatni a működését Budapesten”

Vágya azonban csak akkor teljesülhet, ha a kormány végre hajlandó lenne aláírni a CEU működéséről szóló megállapodást, amelynek feltételeit éppen ő állította fel, és amelyeket az egyetem már régen teljesített.
Hogy ez mikor történhet meg, arról a kormány vezető képviselőjének sincs ötlete: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csak széttárta kezét, amikor a csatorna erről kérdezte, mondván, erről még nincs döntés, és azt sem tudja, hogy a későbbiekben lesz-e egyáltalán. A CEU mindenesetre menni készül: ha az Orbán-kabinet december végéig nem írja alá a megállapodást, az egyetem Bécsben folytatja képzéseit.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment