Megvetette a lábát az ukrán maffia Magyarországon

A bűnözők a Napi.hu információi szerint három XII. kerületi utcában vettek értékes lakásokat. A helyi önkormányzat nem tud ilyenről.

Egymás után vásárolta fel az értékes ingatlanokat az ukrán maffia Budapest XII. kerületében, összesen legalább egymilliárd forintért – írja a lap. A cikk megemlíti a BBC korábbi oknyomozó újságírói munkáját, ugyanezek a bűnözők vásároltak fel luxuslakásokat London legdrágább negyedében. Az első információk a Paradise Papers néven elhíresült ügy kapcsán szivárogtak ki.

A lap szerint a méregdrága lakásokba tömérdek pénzt fektető odesszai bűnözők a rendszerváltás után, a kilencvenes évek elején kezdték el felhalmozni vagyonukat, amikor belevágtak az olajüzletbe. Később már fegyvert és drogot is csempésztek. A bűnbanda egyik főnöke Alexander Angert volt, a másik Genagyij Trukhanov, aki ma Odessza polgármestere.

Alexander Angert lánya, Anna az angol főváros egyik legelegánsabb negyedében egyetlen házban három luxusapartmannak is a tulajdonosa. A Napi.hu szerint a férfi Budapesten ugyancsak vásárolt fel értékes ingatlanokat, melyek között volt olyan, amelyet lánya nevére íratott, ahogy azt Londonban is tette. Így Anna Angert több luxuslakás és értékes telek tulajdonosa lett a magyar fővárosban. A lap számításai szerint az ingatlanok legalább egymilliárd forintot érnek.

A cikk szerint az Angerthez köthető ingatlanok mind a XII. kerületben találhatók: többek között a Pinty utcában, a Hunyad lejtőn és a Béla király úton vásároltak be. A lap érdeklődésére a helyi önkormányzat azt írta, nincs tudomásuk ilyenről. Amikor később elküldték nekik az ingatlanok tulajdoni lapjait, amelyeken fekete-fehéren ott áll az Angert név, szóban csak annyit közöltek, a megkeresések nyomán csak az utóbbi két év adásvételeit vizsgálták, a korábbi üzleteket nem. Különben is – mondták –, végső soron a kormányhivatal dönt.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment