Lehangoló állapotokat filmeztek le több budapesti kórházban

Az RTL Klub rejtett kamerával ment forgatni több budapesti kórházban is, szinte mindenhol elhanyagolt épületekkel találkoztak.

Rejtett kamerával forgatott több budapesti kórházban az RTL Klub Fókusz cmű műsora, hogy megnézzék, milyen az intézmények állapota.

A dél-pesti Jahn Ferenc Kórház pszichiátriáján a betegeket piszkos ablakok és a hamutartó helyett festékdobozok fogadják, az épület elhanyagolt és mocskos. Budapest északi részén, a Szent János Kórházban szeméttel és omladozó vakolattal találkoztak a tévések, egy nő pedig azt mesélte nekik, hogy óriási közös zuhanyzóban kellett fürödnie, miután megszülte a kórházban gyermekét, és az ebédet is a családtagjai vitték be neki, mert minősíthetetlen volt a kórházi koszt.

A Merényi Gusztáv Kórházban a WC-ben a forgatócsoport sem szappant, sem papírt, sem WC-kefét, sem fertőtlenítőt nem talált. A mosdók közül egyedül a Péterfy Sándor utcai kórházban volt WC-papír.

A feketeruhás nővérként elhíresült ápolónő, Sándor Mária a riportban azt mondta, olyan mértékű a szakemberhiány az egészségügyben, hogy a benne dolgozók már nem is tudják ezt elmondani. Mint mondta, az a nővér, aki 24-48 órát a betegekkel tölt, az nem is tud minőségi munkát végezni. Szerinte az ápolók béremelése lehetőséget adna a minőségibb munkavégzésre, de osztályonként is sokszor eltér a nővérek bére. Hozzátette, az, hogy a nővérek nagyon alul vannak értékelve, azt is jelenti, hogy a kiszolgáltatott és beteg emberek is.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a csatornának azt válaszolta, hogy több fővárosi és Pest megyei intézmény felújítására is sor kerülhet 2026-ig, vagyis nyolc éven belül.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment