Mi Hazánk Mozgalom: Mit keresett a kisgyermek egyedül az úton?

A Mi Hazánk Mozgalom tagjának, Pasztorniczky István Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviselőnek jelzése alapján indított vizsgálatot a szülők ellen a gyámhatóság a tavaly októberben történt Encsi lincselési kísérlet miatt.

A képviselő levélben jelezte az esetet az encsi járási hivatal felé, és kérte a szülők felelősségének vizsgálatát az ügyben, hiszen felmerült a kérdés, hogy mit keresett a kisgyermek egyedül, szülői felügyelet nélkül az úton, hol voltak a szülei? A hatóság válaszából kiderült, hogy a hivatal a jelzés alapján elindította a vizsgálatot.

– Nagyon fontosnak tartjuk a kérdést, hiszen a gyermeknek alapjoga, hogy védelmet kapjon az őt érő negatív hatásokkal szemben. Ráadásul a szülő azért kapja a családi pótlékot és a különböző támogatásokat, hogy rendesen nevelje és óvja gyermekét – ezt Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom megyei elnöke mondta. Úgy érezzük, nagyon fontos üzenete van ennek, hiszen azt üzeni a szülőnek, hogy nem elég sorba állni a támogatásért, de felelőssége is van a gyermeke nevelésében. Sajnos Borsodban van egy olyan szubkulturális közeg, ahol egyre elterjedtebb a felelőtlen szülői magatartásforma. A Mi Hazánk álláspontja továbbra is az, hogy csak az a szülő kapjon támogatást, aki teljesíti szülői feladatait, aki pedig nem, azt vonják felelősségre!

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment