Kizárták a Jobbik frakciójából Volner Jánost

Jakab Péter, a párt szóvivője péntek este jelentette be, hogy kizárták Volner Jánost a Jobbik parlamenti frakciójából, miután a politikus egy nyilvánosságra került levélben kritizálta a pártvezetést, amiért össze akar fogni az LMP-vel. A levélben többek között azt írta: „Bocsánat, de én nem kurvának álltam!”. A frakcióban 17 igen, 4 nem, és 3 érvénytelen szavazattal döntöttek a kizárásról. A frakcióülésen egyben arra is felszólították Volnert, hogy szombat délig adja vissza a parlamenti mandátumát.

A frakcióülés után a párt elnökségi ülést is tartott, ahol etikai eljárást indítottak Volner ellen az elmúlt három hónapban tanúsított magatartása miatt. Ez akár a pártból való kizárással is végződhet.

A frakcióülésen két másik képviselő, Fülöp Erik és Apáti István bejelentette, hogy Volner kizárása miatt kilép a Jobbik frakciójából. A párt őket is felszólította, hogy adják vissza a mandátumukat.

A frakcióülés után Volner a két kilépett képviselő mellett állva azt mondta, tovább küzd a Jobbikért, és előre hozott tisztújítást szeretne. A pártot nem szeretné elhagyni. Arról, hogy a mandátumát visszaadja-e, szombaton dönt.

 (Forrás: 444.hu

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment