Hová tűnt a fideszes Voldemort? Fejlesztőként nyomul az európai ingatlanexpón

Kevés esetben sodorja el a mutyigyanú olyan erővel a politikusokat, mint Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt, miután a 168 Óralehallgatási jegyzőkönyvek és nyomozati iratok alapján 2016-ban kirobbantotta a Voldemort-ügyet. Azért ezen a néven híresült el a történet, mert Mengyi állítólag a Harry Potter-regények főgonosza után csak Voldemortnak hívatta magát, bár ezt ő maga később tagadta, sőt állítólag még a filmet sem látta.

 – Forrás: HVG / Gergely Zsófia – 

A magát ártatlannak valló Mengyi ellen azért folyik büntetőeljárás, mert a vád szerint kenőpénzt kért nyertes uniós pályázatokért, hat társával együtt költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt áll a Fővárosi Törvényszék előtt. A mentelmi jogát felfüggesztették, így a Fidesz nyilván le kellett, hogy cserélje, a tavaszi választásokkal két ciklus után a parlamentből is kiesett.

Szabadlábon védekezhet, a tárgyalásokról születtek beszámolók kivételével csend van egy ideje körülötte. Pár hete a Blikk próbálta megtudni, „mivel foglalkozik mostanság, és vannak-e még politikai ambíciói”, de nem sikerült elérniük.

Hogy mi újság manapság Voldemort nagyúrral, arról váratlan helyen bukkant információra egy névtelenséget kérő, ingatlanfejlesztésben jártas forrásunk: Mengyi nevét ott találta Európa legnagyobb ingatlanos kiállításának, a müncheni Expo Realnak a résztvevői között. Meg is lepődött, mert neki az rémlett a lapokból, hogy az uniós projekteknél visszaélések vádjába keveredett fideszes ellen javában folyik a büntetőeljárás, így nem feltételezte, hogy pont az ilyen események vonzzák.

A honlapon nemcsak a kiállítók listája érhető el, hanem a beregisztrált résztvevőké is, ezek közt valóban megtaláltuk „Dr. Roland Mengyi, Developer”-t, vagyis fejlesztőt, aki a sajóörösi Immosolutions Kft.-től érkezik az eseményre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóörös az exképviselő faluja. A cégadatbázis alapján a megnevezett kft. vezető tisztségviselője és egyedüli tulajdonosa Mengyi Ramóna, aki a fideszes exképviselő vagyonbevallásai alapján a felesége. A céges honlap alapján teljes körű tanácsadást nyújtanak ingatlanfejlesztés és -hasznosítás területén. Az Expo Realra regisztráltak közt a céget hivatalosan vezető feleség nevét nem találtuk.

Egy ingatlanos forrásunk szerint az október 8-10. között Münchenben megrendezendő Expo Real ingatlanos kiállításra és vásárra azok látogatnak egész Európából, akik valamilyen projektben gondolkodnak, valamilyen ingatlanos beruházás tervéhez keresnek információt. De persze kapcsolatok építésére is kiváló lehetőség az évente megrendezésre kerülő, ágazati csúcsesemény, hiszen itt van a legnagyobb nemzetközi ingatlanfejlesztő cégektől kezdve a pénzügyi befektetőkön át mindenki, aki számít.

Szerettük volna megkérdezni a „developer” Mengyi Rolandot az eseményen való részvételéről, de a cég mobilszámán senkit nem értünk el, e-mailben elküldött megkeresésünkre egyelőre nem kaptunk választ.

A büntetőügyben akár idén ítélet születhet, ha a bíróság bűnösnek találja, 5-től 15 évig terjedő börtönbüntetés várhat rá. A Fővárosi Törvényszéket is kerestük, ha befut a válaszuk, azt is közöljük.

 

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment