“Ha nagy szar kerül a palacsintába, az egész Fidesz-vezérkar egy órán belül eltűnik az országból”

Jó eszköznek látja Orbánék ellen, ezért szorgalmazza aktívan hazánk Európai Ügyészséghez való csatlakozását Herczeg Zoltán. Az ismert divattervező nem csupán aláírta az erről szóló kezdeményezést, de a gyűjtésbe is be fog segíteni Hadházy Ákosnak – írja a sztarklikk.hu.

„Ne hagyjuk büntetlenül! 1 millió aláírás az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért!” E szavakkal lépett akcióba a héten Hadházy Ákos korábbi LMP-s, most független képviselő. A korrupció elleni védekezés hatékony eszköze lehetne a 2020-ban felálló uniós vádhatósághoz történő csatlakozás, ez a szerv ugyanis minden hazai közbeszerzést vizsgálhatna, amely valamilyen közösségi forrásból valósul meg.

Igen ám, csakhogy a magyar kormánynak, az egész EU-ban szinte példátlanul, esze ágában sincs csatlakozni, így most egymillió aláírás összegyűjtésével próbálnak meg nyomást gyakorolni Orbán Viktorra.

„Együtt előre barátaim, tegyünk a kormányért, a hazáért, én már ma aláírom!” – írta ki Facebook-oldalára az akció elindításának napján Herczeg Zoltán. Az utóbbi időben a közéletben is aktív divatgurut telefonon értük utol, aki elmondta, hogy mivel az ő aláírása önmagában nem túl sok, eldöntötte, hogy gyűjteni is fogja őket.

Ez a gyakorlatban nála úgy fog kinézni, hogy lesz nála egy csomó aláírásgyűjtő ív, így szignálni is lehet majd nála. „Aki velem találkozik, az szintén alá fogja tudni írni, magyarul nálam nem csak a duma, meg a Facebook-posztolgatás megy” – jelentette ki.

Az, hogy a kormány nem hajlandó csatlakozni az Európai Ügyészséghez, elég nyílt beismerése annak, hogy komoly közpénzlopások történnek. Hogyhogy ebből nincs közfelháborodás, miért nem látják az emberek, hogy itt az ő szemüket lopják ki? – kérdeztük.

Herczeg Zoltán szerint „csak a vak nem látja, ami történik”, normális világban itt minden kormánytagot „100 évre le kellene ültetni”. Ugyanakkor a társadalom többsége az elmúlt 30 évben olyan szinten el lett butítva, és olyan szintű erózió ment végbe az agyakban, hogy már csak egy szűk gondolkodó réteg képes átlátni a szitán.

Az átlagos fideszes szavazó egy 5000 forintos Erzsébet-utalványért cserébe szavaz, vagy haszonélvezője a rendszernek. Előbbiek nem fogják fel, hogy az állam pénze az ő pénzük, és hogy ők a politikusuk főnökei, nem pedig fordítva, utóbbiak pedig részesülnek a lopott vagyonból, ergo érdekeltek a rendszer fennmaradásában.

Sokak szerint Orbán Viktor előbb mond le, minthogy csatlakozzon ehhez az uniós szervhez. Herczeg nem tudja elképzelni, hogy a miniszterelnök önként megváljon a hatalmától. „Viszont ha nagy szar kerül a palacsintába, akkor itt az egész Fidesz-vezérkar egy órán belül el fog tűnni az országból és soha többé nem látjuk őket” – fejtette ki.

Olyan országokba fognak menni, amelyekkel még kiadatási egyezménye sincs Magyarországnak, és ahol soha nem találjuk meg őket – állítja, hozzátéve, hogy ezek az utak már ma ki vannak taposva, ki vannak fizetve, nem véletlenül vásároltak hivatalosan a honvédség számára, valójában saját maguknak magán-repülőgépeket.

Nekünk pedig egyelőre marad az aláírásunkkal való védekezés, hiszen a korrupció ellen való fellépés is egyfajta honvédelem, ha nem hagyjuk, hogy az utolsó eurocent is a hatalom közeli haverok zsebébe vándoroljon, és végre lesz következménye az EU-s támogatások ellopásának.

 – Szerző: Nagy András –

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment