“Ezért kellene mindenkinek felemelni a hátsóját és kijönni a térre”

Homonnay Gergely volt tanár, jelenleg újságíró, író és a Mi vagyunk a többség! tüntetések egyik szervezője. Véleménye szerint a diktatúra kapujában állunk, és a tüntetés, az ellenállás az egyetlen fegyverünk. A hangunk hallatása. A Stop Soros ellen azonban nem mentek utcára az emberek. Homonnay akkor azt mondta, hogy a tüntetésnek biztos lesz még folytatása, minthogy a kormány sem fog leállni a diktatorikus rendszer kiépítésével. Valamire ráérezhetett, hiszen a Gruevszki-ügy és a rabszolgatörvény ékes példája annak, hogy nem a törvény és a racionalitás határai szabnak határt a jelenlegi országvezetésnek.

Képtalálat a következőre: „Homonnay gergely”

Homonnay a következő üzenetben foglalta össze, miért is viselik tétlenül a magyarok a hajmeresztő húzásokat, míg más országokban még az üzemanyag árának növekedése is kiveri a biztosítékot, valamint azt, hogy miért kellene minél több embernek megjelenni a rabszolgatörvény elleni tüntetésen:

“A történelmünk elbukott szabadságharcok sorozata, és amikor ránk tört a hirtelen nagy szabadság, nem kellett megharcolnunk érte. Elég volt a fotelból nézni az akkori közszolgálati tévét, olvasni az Élet és Irodalmat, és az akkor még létező Magyar Nemzetet.
Nem tanultuk meg mint Nyugat-Európa nemzetei, hogy a szabadságot nem adják ingyen.

Már nem a diktatúra kapujában állunk, mint áprilisban. A hatalom már el sem játssza, hogy itt demokrácia van:
a rabszolgatörvény vitájában a fideszes Lezsák Sándor sorra némította el az ellenzéki képviselők mikrofonját a parlamentben.

Párizs egy órán belül lángokban állt volna.

Mi miért vagyunk ennyire birkák?
Miért hagyjuk, hogy a vágóhídra hajtsanak bennünket?
Amikor miénk a hatalom, és nem az övék. Ők csak bitorolják azt.

A Fidesz fél. Retteg. Október 23-án kint voltam a tévészékháznál. Életemben nem láttam annyi rendőrt egy helyen mint a Kunigunda utca környékén.
De rettegjen csak. Egyszer véget ér ez az ámokfutás, és szabad lesz ez az ország. Rajtunk múlik, mikor.

Nagyon egyszerűen fel lehet szabadítani: ki kell menni a térre. Például szombaton.

A Fidesz csak az erőből ért, és a tömegtől megretten. Gondoljatok a netadós tüntetésre, amikor 80 ezren sétálgattunk…
A hírTV-sek kétméteres biztonsági őrökkel mertek csak kijönni forgatni, az Erzsébet hídon attól fostak, a tömeg bedobja őket a Dunába. Senki nem akarta bedobni őket a Dunába.

Még ott akkor nem.
És ugyan el lehet menni innen, megvannak a szelepek, ahol kiengedheti a társadalom a gőzt, de a Fidesz számára is egyértelmű kellene, hogy legyen: előbb-utóbb öntudatára ébred a sok megvezetett polgár, és elszabadulnak az indulatok.
És én nem akarom a várost lángolni látni, és lámpavason sem akarok lógni látni senkit. Még talán meg lehet ezt akadályozni, és ezt csak a Fidesz tudná, hogy visszakozót fúj. De nem fog.

Ezért kell szombaton mindenkinek felemelnie a hátsóját, és kijönni a térre. Vasárnap pedig a tévészékház elé menni”

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment