Eredménytelenek a bértárgyalások, sztrájkbizottság állhat fel a győri Audiban

Rendkívüli értekezletet tartott az Audi Hungária Független Szakszervezete, miután az előzetes szóbeli bértárgyalásokat követően a vállalat nem válaszolt hivatalosan a szakszervezet ajánlatára.

A január 7-i, hétfői bértárgyaláson a szakszervezet az Audi ígéretének megfelelően várta a munkáltató hivatalos válaszát legutolsó bérkövetelési ajánlatukra. Mint közölték, a tárgyaláson a munkáltató ugyan beszélt álláspontjáról, de írásos, hivatalos ajánlatot nem adott át.

Az Audi első, tavaly októberi ajánlatában az állt, hogy hét százalékot emelnének a béreken (3% garantált, 4% adható), bruttó 620 ezer forint cafetériát adnának a dolgozóknak és kedvezményes előnyugdíjazási rendszert alakítanának ki. Ezt egyértelműen elutasította a szakszervezet és megfogalmazták követeléseiket.

Hogy pontosan miről szólt a legutóbbi tárgyalás, egyelőre nem tudni, csak annyit, hogy a vállalat újabb, hivatalos ajánlatát január 8-ra várták, de nem érkezett meg, ezért 9-én délelőttre rendkívüli elnökségi értekezletet hívott össze a szakszervezet. Az ülésen az az álláspont született, hogy a január 14-én tartandó bizalmi értekezleten – ahol a szakszervezet tagjai vesznek részt – javasolni fogják, hogy az eddig lezajlott bértárgyalásokat nyilvánítsák eredménytelennek és azt is, hogy állítsák fel a sztrájkbizottságot.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment