Embercsempészet miatt feljelenti a miniszterelnököt a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) embercsempészet és illegális határátlépés segítése miatt feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt.

A DK ügyvezető alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy

a magyar kormány napok óta hazudozik a hazájában elítélt Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megszöktetéséről.

Az albán média tudta meg, majd az albán rendőrség megerősített, hogy

az elítélt politikus a tiranai magyar nagykövetség autójával hagyta el Albániát

– emlékeztetett Molnár Csaba.

Az Orbán-kormány tehát nem pusztán bújtat egy elítélt bűnözőt, hanem a magyar adófizetők pénzén segíti is az illegális határátlépésben

– jelentette ki a politikus.

Az EP-képviselő ma arra szólította fel a kormányt, hogy

“hagyjon fel végre a hazudozással (…) és mondja el, hogyan csempészték be illegális módon Magyarországra ezt az elítélt bűnözőt”.

A DK egyúttal kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a jövő hétfői ülésén vegye napirendre és tárgyalja meg az esetet – jelentette be Molnár Csaba.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, viszont a héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, miután nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá.

A volt miniszterelnök később bejelentette, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

A DK-s politikust kérdezték arról a rejtett kamerás felvételről, amin az Advocates Abroad nevű civil szervezet egyik munkatársa elmondja, megtanítják a menekülteknek, hogy mit mondjanak a hatósági interjúkon. Molnár Csaba azt felelte, hogy

az elmúlt napokban egyetlen egy migránsokat támogató szervezet tevékenységét látta, “ezt úgy hívják, hogy magyar kormány”.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment