Egy mondattal megmagyarázták, mit keresett a MÁV-elnök egy 7 milliárdos luxusjachton

A szabadságát mindenki úgy tölti, ahogy akarja – írta a vasúttársaságot felügyelő tárca nélküli miniszter sajtóosztálya az RTL Híradó kérdésére – írja a hvg.hu.

Egészen különleges barátságról, egy luxusjacht és egy luxusrepülő szoros viszonyáról közölt bensőséges történetet az Átlátszó. Az RTL Klub most a hajót vette elő, azon ugyanis a MÁV-vezér Homolya Róbert, Szíjj László, az EU-s pénzeket felszívó Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa, továbbá Kovács Ernő jelenlegi kormánymegbízott is megfordult. Azelőtt pedig Mészáros Lőrinc is.

A keddi RTL Híradó szerette volna megtudni, Homolya Róbert milyen minőségben utazott a hajón, de helyette a MÁV-ot felügyelő tárca nélküli miniszter sajtóosztálya válaszolt. Azt írták: a szabadságát mindenki úgy tölti, ahogy akarja.

A csatorna a kormánynál is érdeklődött, hogy megtudják, szerintük jelent-e összeférhetetlenséget, ha egy kormánymegbízott, a korábbi közlekedéspolitikai államtitkár, azaz Homolya, ésa milliárdos közbeszerzéseket nyerő építőipari cég vezetője együtt hajózik egy 6,8 milliárd forintot érő luxusjacht fedélzetén. Kérdéseikre eddig nem válaszoltak.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment