DrMáriás kiállításán a mai magyar közélet szereplői jelennek meg híres festményekkel vegyítve

“Nemzetünk Nagy Unortodox Harcából a kortárs művészek sem maradhatnak ki. Ezért drMáriás azt a nem kis feladatot jelölte ki magának, hogy a kor krónikásaként számos különös portréképpel örökítse meg napjaink egyik-másik különös eseményét, élményét, hangulatát annak meghatározó szereplői ábrázolásával. ” – írják a kiállítás honlapján.

Ezen a tárlaton drMáriás legújabb festményeit, köztük Orbán Viktor és Ráhel, Kásler Miklós, Mészáros Lőrinc, Vladimir Putyin, Donald Trump, Soros György, Gyárfás Tamás, Geronazzo Mária és mások portréit láthatja a közönség.

DrMáriás, aki íróként is bizonyított már köztudottan kritikus szemmel, saját bevallása szerint sokszor értetlenül nézi hazánk történéseit, és ez a csodálkozás képeire is átitatódik. Például adott egy bécsi szecesszionista, Gustav Klimt, aki híres volt arról, hogy képeit rengeteg arannyal díszítse. Az arany fejedelmi dolog, a gazdagság és a hatalom jelképe, szóval melyik mai közéleti szereplőt lehetne egy Klimt-festmény stílusában megörökíteni? Hát persze, hogy Orbán Ráhelt! A kiállításhoz kapcsolódóan rendhagyó ünnepi koncertet ad a Tudósok zenekar november 30-án az A38 Hajó koncerttermében. A tárlatot Gulyás Gábor esztéta nyitja meg, és elérhető lesz november 28-tól december 9-ig az A38 Hajó Kiállítótérben.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment