Az ország egyik legjobb szívsebészét rúgta ki az igazgató

Elküldték a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről Dr. Székely Lászlót. A szívsebész az ország egyik legjobb szakorvosa, van műtét, amit csak ő tud elvégezni az országban. Az ügyet egyelőre nem akarták nagydobra verni, de a 24.hu megírta, így nyilvánosságra került.

Az Index információi szerint Székely Lászlóval reggel fél 9-kor közölték, hogy felmondanak neki. Ezután egy munkatársa is beadta felmondását.

Székely Lászlót az ország egyik legjobb és legnagyobb tapasztalatú szívsebészeként tartják számon. Az orvos élen járt a legkisebb beavatkozással járó (minimál invazív) szívsebészet alkalmazásában. Korábban a beteg mellkasát középen felvágva a szegycsontot hosszában átvágva jutottak el a szívhez, ami komoly megterhelést jelentett a betegnek. Ma már a szívbillentyű-beültetést is lehet katétereken keresztül végezni, írta róla a Haszon Magazin a 100 legjobb orvos című kiadványában.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet vezetői posztjára tavaly Székely László is pályázott, de végül  Prof. Dr. Andréka Pétert nevezték ki megbízott főigazgató főorvosnak.

A 24.hu úgy tudja, a kirúgás indoka egy műtét volt: “Egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely László és orvosi csapata szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött, hogy a betegnek ne kelljen hónapokig asszimmetrikus mellkassal, egyoldali protézissel élnie, kiheverni a műtétet, elkerülve egy újabb, későbbi operációt, ezért plasztikai sebész segítségét kérte, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot”.

Mivel külsős orvost hívott a műtéthez, akivel a kórháznak nem volt szerződése, távoznia kellett az intézmény éléről. Az intézetben többen úgy gondolják, ez csak ürügy volt Székely elbocsátásához.

A döntés miatt hatalmas a felháborodás, erről az elmúlt napokban az Indexbe is érkeztek információk. Úgy tudjuk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma is vizsgálatot folytat az ügyben.

 – Forrás: Index.hu / BP, JOOBS –

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment