“Az Orbán családra tuti több jut” – szétkapják a kommentelők a Facebookon dicsekvő Novák Katalint

Novák Katalin a családvédelmi csomagról adott interjújával dicsekedett a Facebookon, de a kommenteken mintha nem sütne át az az elragadtatott áhítat, mint amit a Várkert Bazárban tartott évértékelőn megjelenteknél tapasztaltunk.

Talán csak elfelejtették ide terelni a fideszes bérkommentelőket ajnározni, mindenestre Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár közösségi oldalán elég kritikus kommentek érkeznek a legfrissebb, csütörtöki posztjához. A család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár ugyanis eldicsekedett azzal, hogy vele készült a kormányoldali médiaholdingba becsatlakozott Figyelő legújabb számának címlapinterjúja, hiába, erős médiaturnét tol, mióta Orbán Viktor vasárnap bedobta a családvédelmi intézkedéscsomagot.

Az interjút azzal tette közzé, hogy „a most bejelentett családvédelmi akciótervnek köszönhetően egy fiatal pár több tízmilliós támogatással vághat neki a családalapításnak”. Sőt, sejtelmesen hozzátette: „a jövőben pedig további intézkedések várhatók”.

Eleve furcsán kevés reagálás érkezett ahhoz képest, tekintve, hogy 27 ezren követik az Emmi családfelelősét, ezek viszont szinte mind negatívak. Mutatjuk a legjellemzőbbeket, amelyek közül több az intézkedések akut részletkérdéseit feszegeti:

„Hát az Orbán családra tuti” – utal egyikük a több jut a családoknak felvezetésre egyből.

„Az milyen megkülönböztetés, hogy nekem egyedülálló apaként, aki 3 gyermeket nevel nem jár az adómentesség? Csak az anyáknak!?”

„Drága Katalin! Én azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy azt a rengeteg dellát, amit elloptak a családoktól, mikor kapják vissza az érintettek? Mert az lenne igazán csak a családok éve.”

 „Az egy gyerekes, egyedülálló szülő gyereke mi mindent kap? A családi pótlék lassan 10 éve ugyanannyi. Ráadásul az szja szempontjából is értéktelenebb a gyerekem, mert nincs testvére. Ugye? Ő az Önök szemében csak 10 ezret ér, ha legalább egy testvére lenne, már több mint a dupláját. Miből gondolja, hogy sok 1 gyerekes hobbiból, önzésből nem szült többet?”

„Figyelő…. Most görgettem végig az oldalát, nagyon komoly lap..”

„Elkeresztelhetik ezt az évet a “Tenyészet évének” ha már ilyen ügyes programot dobtak össze”.

„Családbarát kormány nem szünteti meg egy tollvonással az ltp-k állami támogatását, ami nagy segítség volt fiataloknak a saját lakás felé vezető úton vagy lakásfelújításhoz stb… Az a 8 milliárd forint aprópénz a költségvetésben, van helyette drágábban hazugságokat terjesztő óriásplakát-kampány”.

“Tegnap feltettem egy kérdést, elnézést, de ma ismét megpróbálom. Tisztelt államtitkár asszony! Nagycsaládunkban mozgássérült gyermeket is nevelünk. A kérdésem az lenne: az autóvásárláshoz nyújtott kedvezmény igénybevételével egy időben a súlyosan mozgáskorlátozottak szerzési támogatását is fel lehet-e használni az új autó vásárlásához?”

HVG.hu

 

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment