Az Elegünk van! autós vonulást szervez, a Kutyapárt hálát adott Cegléden

Pénteken sajtótájékoztatót tartott Cegléden, a Pilvax kávéházban az Elegünk van! mozgalom, szakszervezetek és ellenzéki pártok képviselői, melyen bejelentették, autós forgalomlassító demonstrációt szerveznek az elkövetkezendő napokban, valamint kitértek a közelgő EP- valamint önkormányzati választásokra is – számolt be a Ceglédi Panoráma.

Az eseményen felszólalt Kovács Zoltán, a Pedagógus Szakszervezet ceglédi járási titkára, aki szót emelt a rabszolgatörvény ellen, mondván rendes bért kellene fizetni, emellett felhívta a figyelmet, hogy a rengeteg túlóra miatt a szülők túlhajszoltakká, a gyerekek magukra hagyottá válhatnak.

Kiemelte emellett,

„a köznevelési rendszerben dolgozókról elfelejtkezett a kormány, ahogy az egészségügyről is. Megoldás lehetne, ha a TAO pénzek felhasználhatók lennének e két területen.”

Frey Márton a diákok részéről azt sérelmezte, alapvető infrastrukturális hiányosságok tapasztalhatók az iskolákban – a WC papírtól a projektorig.

Felszólalt emellett a Jobbiktól Horváth Gábor, valamint az MSZP-s Fehér István. A Jobbik politikusa kifejtette, az EP-választásokon külön fognak indulni, azonban az önkormányzati választásokra

„Ha az ellenzék nem fog össze mindenkivel, – és ezt hangsúlyozom – aki a magyar emberek érdekeit képviseli, akkor nem lesz váltás Cegléden, nem lesz választási siker.”

Az MSZP-s Fehér pedig tájékoztatott, a Pest megyei 12. választókerületben Nagykőrösön, Abonyban és Cegléden is megkezdték már az egyeztetéseket az összefogásról.

Az Elegünk van! csoport a héten eddig három forgalomlassító autós demonstrációt tartott a városban, a szervezők megköszönték a lakosság türelmét, valamint a rendőrség segítségét, valamint bejelentették, jövőhéten szintén három alkalommal fognak felvonulni a városban.

A demonstrációkat 14-én, 16-án és 18-án tartják, az összes alkalommal háromnegyed négykor indulnak a Mozdony utca végén lévő piactól.

A kétfarkúak hálát adtak a NER-ért

Szombaton tüntetést tartott Cegléden, a Szabadság téren a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, melyre a város civiljei és lakosai mellett várták valamennyi párt képviselőit is, az eseménnyel a múltkori, letiltott tüntetésüket is pótolták.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment