Az egész ország követi, ahogy egy apró falu harcol a kocsmájáért

Felsőcsatár összefogott, hogy megmentsék a legfontosabb közösségi terüket. Még tüntetést is szerveztek az 500 fős településen, mikor megtudták, hogy bezárhat a falu kocsmája, mert a helyi bolt bővülni szeretne.

Hírcunamit indított el a magyar sajtóban a felsőcsatári italbolt bezárásának ügye. Az online és a nyomtatott sajtótermékek után a televíziók is ráharaptak a témára. 

Soha nem látott médiaérdeklődés övezi a felsőcsatári italbolt sorsát, ami először a Facebook használóinak körében vált ismertté. Ennek nyomán előbb a megyei médiumok dolgozták fel a témát, majd jöttek sorra az országos jelentőségű hírcsatornák.

Az ügy lényege, hogy bizonytalanná vált a kocsma további szerződéses üzemeltetése, mert a Coop bővíteni szeretné a vegyesboltot az italboltépület egy részének igénybe vételével. Ezt sokan nehezményezték a faluban, a véleményüknek pedig a közösségi médiában adtak teret. Erre harapott rá a megyei sajtó, majd nyomukban az elmúlt napokban szinte a teljes magyar média paletta tiszteletét tette Felsőcsatáron.

A hírversenyben alkalmazott címek nem teljesen tükrözik a valós helyzetet, hiszen egyfajta összefogás ugyan tapasztalható, de az egész falu lázadásáról azért nincs szó, és senkinek se kellett a testével védenie az épületet. Az élőlánc gondolata valóban felmerült, de erre se volt szükség, ugyanis Kratochvill Attila polgármester már decemberben járt a Coop szombathelyi központjának vezérigazgatójánál, aki késznek mutatkozott a tárgyalásokra és a kompromisszumos megoldásra. Ennek mibenlétéről egyelőre csak annyit tudni, hogy vizsgálják a lehetőségeket, amelyek között szerepel egy új, könnyűszerkezetes üzlethelyiség létrehozása is.

 

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment