Az aláírás-hamisítóknak semmitől nem kell félni

Talán emlékeztek, a választáskor kértük, hogy minél többen kérjétek ki, melyik pártoknak írtatok alá – írja a ketfarkukutya.com. Ezt szerencsére sokan megtettétek, amit nagyon köszi, és hát látszott, hogy a nemlétező pártok csomó olyan aláírást adtak le, amit nem írt alá nekik senki. Jó ez így nem igaz, aláírták maguknak helyettetek.

 – Forrás: Kétfarkú Kutya Párt

Vendel és Laci Szekszárdon  megkérdezték, kiknek írtak alá, és kaptak egy szép listát egy csomó pártról, akiknek ők elvileg támogattak, hogy elindulhassanak a választáson, pedig nem annyira. Mint látjátok, két pártot kétszer is.

Csupa komoly szervezetről van szó, akiknek rengeteg aktivistájuk lehet és akikről naponta olvashatunk a hírekkben: Összefogás Párt, Magyarországon Élő Dolgozó És Tanuló Emberek Pártja, Szegény Emberek Magyarországért Párt, Hajrá Magyarország! Párt

Naív állampolgárként meg is tették a feljelentést, hátha lesz valami eredménye a dolognak.

Mindez azzal járt, hogy többször el kellett menniük a rendőrségre, le kellett írniuk az aláírásukat húszszor, hogy elmélyedhessen bennük a hatóság, elment ezzel pár órájuk, szóval elég melós volt a dolog.

Mindennek az eredménye pedig: a Nagy Semmi.

Mint kiderült, ilyenkor az aláírásgyűjtőt lehetne felelősségre vonni. Minden aláírásgyűjtő ív alján szerepel ugyanis egy aláírás és egy név, hogy ki gyűjtött erre a lapra. Egy aláírás és egy név. Mondom még egyszer: egy aláírás és egy név. Ennyi. Semmi személyes adat, amiből be lehetne azonosítani az illetőt.

A megoldás nyilván egészen egyszerű lenne: Meg kéne adnia az aláírásgyűjtőnek is valamennyi személyes adatot a lap alján, amik alapján be lehetne azonosítani.

De ilyesmiről persze szó sincs, szóval tökéletesen ki van találva a rendszer: nyugodtan csalhat bárki, tuti, hogy nem lesz semmiféle következménye.

vendi-1 vendi-2

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment