A fideszes polgármester családja kapta Tiszafüred egyetlen felújított önkormányzati lakását

Elismerte Tiszafüred fideszes polgármestere, hogy az ő családja kapta meg a település egyetlen felújított önkormányzati bérlakását, írja a 444. A lap azután járt utána az ügynek, hogy az Átlátszó írt a lakáskiutalásról. Ezután az önkormányzatban ülő, független képviselő, Spisák György, a város korábbi jegyzője érdeklődött a képviselő-testületben arról, hogy mi is történt pontosan.

Ujvári Imre polgármester szerint azért volt szükség a lakás kiutalására, mert a szülei és a súlyosan beteg, ellátásra szoruló nagymamája eddig a Nemzeti Értékkezelőtől visszabérelt házban laktak, de azt nyáron életveszélyessé nyilvánították a lerobbant műszaki állapota miatt, és felszólították őket, hogy költözzenek ki. Így kaphatták meg a bérlakást.

AZ ÜLÉSEN KIDERÜLT AZ IS, HOGY 34-EN VANNAK AZ ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSRA VÁRÓK LISTÁJÁN, ŐKET ELŐZTÉK MEG A POLGÁRMESTER ROKONAI.

A polgármester szerint ez a szám téves, mivel a listán még olyanok is szerepelnek, akik már elköltöztek, vagy időközben megoldódott a lakhatásuk, csak a kérelmüket elfelejtették visszavonni.

A polgármester ezután arra figyelmeztette a kérdéseket feltevő képviselőt, hogy a családját hagyja ki a „gyűlöletkampányból, amit ellene folytat”. Spisák szerint a polgármester maga keverte bele az ügybe a családját akkor, amikor kiutalt nekik egy önkormányzati lakást.

Az érdeklődés hatására kiderült az is, hogy nemcsak a polgármester szülei és nagymamája, hanem a nagybátyja és a keresztanyja is kapott korábban önkormányzati bérlakást.

 – Forrás: Index.hu / Domschitz Mátyás –

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment