34 ezer forintot fizettetne ki Sopron a járdafestő kétfarkúakkal

Más önkormányzatokhoz hasonlóan Sopron vezetése is zokon veszi, ha a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) passzivistái helyettük állnak elő városszépíő ötletekkel. Nemrég Felcsúton kátyúztak a kétfarkúak, ami nem tetszett az önmkormányzatnak és kérték az eredeti (vagyis a lyukas) állapot helyreállítását, mire az MKKP úgy döntött, inkább kifizetik a büntetést, minthogy újra járhatatlanná tegyék az utat.

 – Forrás: zoom.hu / Lengyel Tibor –

Hasonló reakciókat vált ki a hivatalokból, amikor a töredezett aszfaltot festik ki a kétfarkúak. Múltkor Székesfehérvár önkormányzata számlázott ki tetemes, 394 ezer forintos büntetést, amiért színes festékkel festettek le egy nagyjából 10 méter hosszú, teljesen tropára ment járdaszakaszt.

Hasonló akciójuk volt februárban az MKKP passzivistáinak Sopronban is. Itt az önkormányzat, miután észlelte a “köztisztasági szabálysértést”, nemcsak rendőrségi feljelentést tett rongálás miatt, hanem maga állította helyre az eredeti állapotot, eltüntetve a színezést. Viszont ennek a munkának ára volt, amit ki is számláztak az MKKP-nak: 33 806 forintot követelnek rajtuk.

Az MKKP úgy döntött, nem indít pert ebben az ügyben, inkább kifizetik a pénzt, mondván: “ez egyszer adunk nekik pénzt – hátha most sikerül értelmesen elkölteni”. Az egyik színfestő “elkövető”, a tavaszi parlamenti választáson képviselőjelöltként indult “Sopron Csirkéje” készpénzben hajlandó fizetni: vagy a Városházán, vagy akár szombaton hajnali 2-kor az Ikva áruház parkolójában.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment