15 hajléktalan kunyhóját semmisítették meg a Köki melletti kiserdőben

Kispesten a Köki melletti lévő kiserdőben semmisítettek meg több kunyhót a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a hosszú hétvége folyamán. A megsemmisített kunyhókban odaveszett az ott lakók több értéktárgya is.

A hosszú hétvége után hazaérkező hajléktalanok csak a lakásukhoz hazaérve szembesültek a megsemmisített kunyhóik látványával – írja a Mérce. A hírportál beszámolója szerint a nap folyamán A Város Mindenkié aktivistái és Varga Attila a Párbeszéd helyi képviselője, a kispesti Szociális Bizottság elnöke is a helyszínen járt. Varga a Mércének azt nyilatkozta, hogy amikor kiértek, még ott találták a munkásokat, akik állítólag őket látva levonultak a telepről. Szerinte az önkormányzat szinte semmit sem tud tenni, mivel ez a terület a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonában áll.

Azt sem lehetett előre tudni, hogy mikor semmisítik meg a kunyhókat, az önkormányzat úgy értesült, hogy tavaszig elhalasztják ezeket a bontásokat, a Vöröskereszthez pedig az az információ érkezett, hogy biztosan csak tavasszal lesz bontás. Ez a mostani rombolás azért probléma, mert így nem tudták előkészíteni a lakhatásukat elvesztő kunyhólakók intézményi elhelyezését – írja a lap.

A Város Mindenkié egy videót is közzétett a lakókkal, akik elmondták, hogy legtöbbjük csak éjszakai szállásra tud majd bemenni, ami azt jelenti, hogy a nappal továbbra is az utcára kényszerülnek. És ez idáig miért nem mentek a szállóra? Mert nem akartak olyan helyen lakni, ahol bogarak másznak rajtuk.

A MÉRCE BESZÁMOLÓJA SZERINT EGY OLYAN KUNYHÓ IS MEGSEMMISÜLT, AMIBEN A HAJLÉKTALANOK A TÁRGYAIKAT TARTOTTÁK, ÍGY SZEMÉLYES TÁRGYAIK, RUHÁIK, EDÉNYEIK, GYÓGYSZEREIK IS ODAVESZTEK.

Udvarhelyi Tessza és Kovács Vera A Város Mindenkié aktivistái elmondták a Mércének, hogy az Utcajogász Egyesület segítségével kártérítési pert fognak indítani a Pilisi Parkerdő Zrt. ellen.

AZ AKTIVISTÁK ILLEGÁLISNAK TARTJÁK EZT A KUNYHÓBONTÁST, MIVEL AZT SEMMILYEN HATÓSÁGI ELJÁRÁS NEM ELŐZTE MEG.

Varga Attila szerint a hajléktalanokon most a kispesti Vöröskereszt próbál segíteni. A Mérce úgy tudja, hogy az elmúlt napokban nyolc pár már elhagyta az erdőben lévő szállását, a holnapi nap folyamán pedig a maradék hét ember is távozni kényszerül.

Index.hu

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment